29/10/2020 29/10/2020 Η εορτή της Αγίας Σκέπης τιμήθηκε στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Παραλίας Αυλίδας την 27η και 28η Οκτωβρίου 2020. Στον πανηγυρικό Εσπερινό που τελέσθηκε την Τρίτη 27 Οκτωβρίου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος. Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο διπλό εορτασμό της Αγίας Σκέπης και της εθνικής επετείου. Τόνισε ότι η Παναγία δέχτηκε...
29 Οκτωβρίου, 2020 - 15:13
Τελευταία ενημέρωση: 29/10/2020 - 14:47

«Η Παναγία άπλωσε το πέπλο της πάνω στο γένος των Ελλήνων»

Διαδώστε:
«Η Παναγία άπλωσε το πέπλο της πάνω στο γένος των Ελλήνων»

Η εορτή της Αγίας Σκέπης τιμήθηκε στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Παραλίας Αυλίδας την 27η και 28η Οκτωβρίου 2020. Στον πανηγυρικό Εσπερινό που τελέσθηκε την Τρίτη 27 Οκτωβρίου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο διπλό εορτασμό της Αγίας Σκέπης και της εθνικής επετείου. Τόνισε ότι η Παναγία δέχτηκε στα σπλάχνα της τον Υιό του Θεού συμβάλλοντας στη σωτηρία του ανθρωπίνου γένους και αυτή η αγάπη της συνεχίζεται προς τους ανθρώπους, και ανέφερε ότι η Παναγία βοήθησε και άπλωσε το πέπλο της πάνω στο γένος των Ελλήνων στον πόλεμο του ’40. Και σήμερα, όπως είπε, η Παναγία μάς σκέπει και θα πρέπει να την έχουμε στο νου μας και να την επικαλούμαστε ζητώντας τη μεσιτεία της. Επίσης, ο Σεβασμιώτατος παρακίνησε τους μεγαλύτερους να διδάξουν στους νέους την ιστορία μας και να μην την έχουμε φυλαγμένη στο χρονοντούλαπο, αλλά να την γνωρίσουν οι νέοι και να διδαχθούν από τα ιδανικά, τις αξίες και τις θυσίες των προγόνων μας.

Το πρωί της Τετάρτης 28 Οκτωβρίου στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Θηβών τελέσθηκε Θεία Λειτουργία και η Δοξολογία για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου εντόπιου Ποιμενάρχου κ. Γεωργίου, παρουσία λιγοστών εκπροσώπων των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, φορέων και πιστών, λόγω των μέτρων υγειονομικής προστασίας. Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε υγεία και δύναμη και η Παναγία να σκεπάζει όλους, ενώ απευθυνόμενος προς τον Διοικητή του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Πυροβολικού Θηβών ευχήθηκε η προστάτιδα των Ενόπλων Δυνάμεων να είναι βοηθός και αρωγός στην υπεράσπιση της Πατρίδας μας από κάθε επιβουλή. Κατόπιν ο Σεβασμιώτατος τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των Ηρώων και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων