20/04/2021 20/04/2021 Την Κυριακή 19 Απριλίου 2021, Ε΄ Κυριακή των Νηστειών, η Τοπική Εκκλησία της Θήβας τίμησε τη μνήμη του Αγίου Ρούφου, πρώτου Επισκόπου Θηβών, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου και Ρούφου Θηβών. Στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος. Το θείο λόγο κήρυξε ο πανοσ. αρχιμ. π. Γεώργιος Θανάσου, ο οποίος...
20 Απριλίου, 2021 - 9:29

Η Θήβα τίμησε τον πρώτο της Επίσκοπο

Διαδώστε:
Η Θήβα τίμησε τον πρώτο της Επίσκοπο

Την Κυριακή 19 Απριλίου 2021, Ε΄ Κυριακή των Νηστειών, η Τοπική Εκκλησία της Θήβας τίμησε τη μνήμη του Αγίου Ρούφου, πρώτου Επισκόπου Θηβών, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου και Ρούφου Θηβών. Στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος. Το θείο λόγο κήρυξε ο πανοσ. αρχιμ. π. Γεώργιος Θανάσου, ο οποίος αναφέρθηκε στον τιμώμενο Άγιο Ρούφο.

Πριν την απόλυση ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο Ευαγγέλιο της ημέρας, όπου ο Χριστός λέει στους μαθητές του ότι όποιος θέλει να γίνει μέγας ανάμεσά σας πρέπει να γίνει διάκονος και όποιος θέλει να γίνει πρώτος πρέπει να γίνει δούλος όλων. Επίσης, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη τιμή που έχει να είναι διάδοχος Αγίων Επισκόπων της Βοιωτίας, όπως ο Άγιος Ρούφος.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον 94χρονο κ. Παντελή Σώζο για την πολύχρονη διακονία του ως Επιτρόπου του Ιερού Ναού και του ευχήθηκε έτη πολλά, υγεία, και δύναμη.

Το απόγευμα της Κυριακής ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον κατανυκτικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό του Αγίου Ρηγίνου Λεβαδείας.

Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του ανέλυσε το τροπάριο: «Ἤθελον δάκρυσιν ἐξαλεῖψαι, τῶν ἐμῶν πταισμάτων Κύριε, τὸ χειρόγραφον, καὶ τὸ ὑπόλοιπον τῆς ζωῆς μου, διὰ μετανοίας εὐαρεστῆσαί σοι, ἀλλ’ ὁ ἐχθρὸς ἀπατᾷ με, καὶ πολεμεῖ τὴν ψυχήν μου, Κύριε, πρὶν εἰς τέλος ἀπόλωμαι, σῶσόν με».

Το πρωί του Σαββάτου 17 Απριλίου στο Παρεκκλήσιο των Αγίων Τριών Παίδων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λεβαδείας τελέστηκε Θεία Λειτουργία και Ιερό Μνημόσυνο από τον Σεβασμιώτατο  κ. Γεώργιο για τους πεσόντες πυροσβέστες. Ο Σεβασμιώτατος στη σύντομη προσλαλιά του αναφέρθηκε στη Μ.Τεσσαρακοστή που διανύουμε και στη Μ. Εβδομάδα που θα εορτάσουμε σε λίγες ημέρες και ευχήθηκε στον Διοικητή και σε όλους τους Πυροσβέστες υγεία και δύναμη στην εκτέλεση του καθήκοντός τους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων