13/03/2019 13/03/2019 O Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών κ. Γεώργιος την Κυριακή της Τυρινής 10 Μαρτίου 2019  ιερούργησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους Θίσβης. Ο Σεβασμιώτατος μίλησε για τη νηστεία, η οποία αγκαλιάζει όλη την ύπαρξη του ανθρώπου. Και ανέλυσε το τροπάριο που μας εισαγάγει στη Μεγάλη Τεσσαρακοστή, το ιδιόμελο των αποστίχων του Εσπερινού της Δευτέρας της Α΄...
13 Μαρτίου, 2019 - 10:53

Μητρ.Θηβών: “H νηστεία αγκαλιάζει όλη την ύπαρξη του ανθρώπου”

Διαδώστε:
Μητρ.Θηβών: “H νηστεία αγκαλιάζει όλη την ύπαρξη του ανθρώπου”

O Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών κ. Γεώργιος την Κυριακή της Τυρινής 10 Μαρτίου 2019  ιερούργησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους Θίσβης.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε για τη νηστεία, η οποία αγκαλιάζει όλη την ύπαρξη του ανθρώπου. Και ανέλυσε το τροπάριο που μας εισαγάγει στη Μεγάλη Τεσσαρακοστή, το ιδιόμελο των αποστίχων του Εσπερινού της Δευτέρας της Α΄ Εβδομάδος των Νηστειών: «Νηστεύσωμεν νηστείαν δεκτήν εὐάρεστον τῷ Κυρίῳ· ἀληθής νηστεία, ἡ τῶν κακῶν ἀλλοτρίωσις, ἐγκράτεια γλώσσης, θυμοῦ ἀποχή, ἐπιθυμιῶν χωρισμός, καταλαλιᾶς, ψεύδους, καί ἐπιορκίας· ἡ τούτων ἔνδεια, νηστεία ἐστίν, ἀληθής καί εὐπρόσδεκτος».

Ανέφερε ότι η νηστεία, όπως λέει ο Μ.Βασίλειος, είναι συνηλικιώτης της ανθρωπότητας που νομοθετήθηκε στον παράδεισο, καθώς και ότι η αληθής νηστεία συνοδεύεται από προσευχή, συμμετοχή στα Άγια Μυστήρια, ελεημοσύνη, αγάπη, συγχωρητικότητα.

Τέλος, αναφέρθηκε στο τροπάριο των Αίνων της Κυριακής της Τυρινής: «Τὸ στάδιο τῶν ἀρετῶν ἠνέωκται», τονίζοντας πως η περίοδος της Μ.Τεσσαρακοστής μοιάζει με ένα στάδιο, όπου αθλούνται οι Χριστιανοί, αλλά είναι στάδιο πνευματικό.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων