06/01/2023 06/01/2023 Με λαμπρότητα εορτάσθηκε σήμερα, Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2023, η εορτή των Θεοφανείων στη Λιβαδειά και αγιάσθηκαν τα νερά της Έρκυνας με την κατάδυση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού. Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου τη Θεία Λειτουργία και την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού τέλεσε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου...
06 Ιανουαρίου, 2023 - 18:30
Τελευταία ενημέρωση: 06/01/2023 - 21:07

Μητρόπολη Θηβών: Ο Αγιασμός των Υδάτων της Έρκυνας

Διαδώστε:
Μητρόπολη Θηβών: Ο Αγιασμός των Υδάτων της Έρκυνας

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε σήμερα, Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2023, η εορτή των Θεοφανείων στη Λιβαδειά και αγιάσθηκαν τα νερά της Έρκυνας με την κατάδυση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού.

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου τη Θεία Λειτουργία και την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού τέλεσε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου.

Κατόπιν, στις Πηγές της Κρύας έγινε ο Αγιασμός των υδάτων με την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού, με την παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών του τόπου, καθώς και πλήθους πιστών.

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος μετέφερε στους πιστούς τις ευχές του Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτου κ. Γεωργίου, ο οποίος απουσίαζε λόγω της νόσησής του με κορωνοϊό, και του ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση.

Ευχήθηκε επίσης σε όλους Χρόνια πολλά, θεία φώτιση, υγεία, δύναμη και ευλογημένο το νέο έτος.

   

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων