20/09/2021 21/09/2021 Την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών κ. Γεώργιος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Aγίου Παντελεήμονος Λιβαδειάς. Το θείο λόγο κήρυξε ο εφημέριος του Ναού πανοσ. αρχιμ. π. Γεώργιος Θανάσου, ο οποίος αναλύοντας την ευαγγελική περικοπή της ημέρας αναφέρθηκε στην σωτηρία της ψυχής. Μετά τη Θεία Λειτουργία τελέσθηκε Μνημόσυνο για τα θύματα της Μικρασιατικής...
20 Σεπτεμβρίου, 2021 - 20:17
Τελευταία ενημέρωση: 21/09/2021 - 1:55

Τίμησαν τα θύματα της Μικρασιατικής Καταστροφής στην Ι.Μ. Θηβών

Διαδώστε:
Τίμησαν τα θύματα της Μικρασιατικής Καταστροφής στην Ι.Μ. Θηβών

Την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών κ. Γεώργιος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Aγίου Παντελεήμονος Λιβαδειάς. Το θείο λόγο κήρυξε ο εφημέριος του Ναού πανοσ. αρχιμ. π. Γεώργιος Θανάσου, ο οποίος αναλύοντας την ευαγγελική περικοπή της ημέρας αναφέρθηκε στην σωτηρία της ψυχής.

Μετά τη Θεία Λειτουργία τελέσθηκε Μνημόσυνο για τα θύματα της Μικρασιατικής καταστροφής, για τη θυσία των οποίων μίλησε ο Σεβασμιώτατος.

Ομιλία για την ημέρα εκφώνησε η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Λιβαδειάς κ. Αθηνά Τζίγκα. Κατόπιν, στο Ηρώο της Μικρασιάτισσας Μάνας έγινε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων από τις αρχές του τόπου.

Το απόγευμα του Σαββάτου 18 Σεπτεμβρίου ο Σεβασμιώτατος συμμετείχε στην εκδήλωση μνήμης των αλησμόνητων πατρίδων, που διοργάνωσε ο Σύλλογος των απανταχού Παντειχιανών «Ο Άγιος Γεώργιος».

Στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Παντειχίου τελέστηκε Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου και εψάλη Μνημόσυνο για την ανάπαυση των ψυχών των θυμάτων της μικρασιατικής καταστροφής. Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στις δοκιμασίες και τους διωγμούς, που υπέστησαν οι Έλληνες της Μικράς Ασίας. Επίσης, αναφέρθηκε στους Παντειχιανούς, οι οποίοι, όταν έφυγαν από το Παντείχι της Χαλκηδόνας Κωνσταντινούπολης, εγκαταστάθηκαν στην περιοχή της Αυλίδας και έφεραν μαζί τους την εικόνα του Προστάτη τους, Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου και άλλα κειμήλια, και έχτισαν τον Ναό του Αγίου Γεωργίου.

Στη συνέχεια ακολούθησαν ομιλίες και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο στην πλατεία Καλοχωρίου – Παντειχίου.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων