03/11/2020 03/11/2020 Το εσπέρας της Δευτέρας 2 Νοεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος χοροστάτησε στον Εσπερινό επί τη μνήμη της Ανακομιδής των ιερών λειψάνων του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, στον παλαιό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Ακραιφνίου. Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα με αφορμή την εορτή της ανακομιδής των ιερών λειψάνων των Αγίου Γεωργίου...
03 Νοεμβρίου, 2020 - 18:45
Τελευταία ενημέρωση: 03/11/2020 - 18:55

“Ο Άγιος Γεώργιος είχε προτεραιότητα στη ζωή του τον Χριστό”

Διαδώστε:
“Ο Άγιος Γεώργιος είχε προτεραιότητα στη ζωή του τον Χριστό”

Το εσπέρας της Δευτέρας 2 Νοεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος χοροστάτησε στον Εσπερινό επί τη μνήμη της Ανακομιδής των ιερών λειψάνων του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, στον παλαιό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Ακραιφνίου.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα με αφορμή την εορτή της ανακομιδής των ιερών λειψάνων των Αγίου Γεωργίου αναφέρθηκε στην τιμή των ιερών λειψάνων των Αγίων και στην τιμητική προσκύνησή τους από τους πιστούς. Ενώ, αναφέρθηκε και στους τιμώμενους μάρτυρες Ακίνδυνο, Πηγάσιο, Αφθόνιο, Ελπιδοφόρο και Ανεμπόδιστο, που εορτάζει η Εκκλησία μας την 2α Νοεμβρίου.

Να σημειωθεί ότι ο Ναός κτίσθηκε το 1311 μ. Χ. από τον Φλαμανδό διοικητή της λατινοκρατούμενης περιοχής, Αντόνιο ντε Φλάμα, για την διάσωσή του στη μάχη της Κωπαΐδας, που έγινε ανάμεσα στους Καταλανούς και στους Φράγκους το 1311 μ. Χ. Ο Ναός ανακαινίστηκε από την Εφορεία Αρχαιοτήτων και τα θυρανοίξια έγιναν στις 23 Απριλίου 2016.

Το πρωί της Τρίτης 3 Νοεμβρίου ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος τέλεσε το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Αραχώβης.

Στο κήρυγμα ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο μαρτύριο του Αγίου Γεωργίου, ο οποίος είχε προτεραιότητα στη ζωή του τον Χριστό και τόνισε ότι στις σημερινές δυσκολίες θα πρέπει να έχουμε πρότυπο την πίστη του Αγίου Γεωργίου στον Χριστό.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων