13/06/2019 13/06/2019 Στην πανήγυρη του Ιερού Ναού Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας του ιατρού,  που βρίσκεται στα Λευκάκια Ναυπλίου, προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών κ. Γεώργιος, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αργολίδος κ. Νεκταρίου, ο οποίος ευρίσκετο στη Συμφερούπολη της Κριμαίας για τους εορτασμούς προς τιμήν του Αγίου Λουκά. Το απόγευμα της Δευτέρας 10 Ιουνίου 2019...
13 Ιουνίου, 2019 - 10:37
Τελευταία ενημέρωση: 13/06/2019 - 10:55

Ο Μητρ.Θηβών στην Εορτή Αγίου Λουκά του ιατρού

Διαδώστε:
Ο Μητρ.Θηβών στην Εορτή Αγίου Λουκά του ιατρού

Στην πανήγυρη του Ιερού Ναού Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας του ιατρού,  που βρίσκεται στα Λευκάκια Ναυπλίου, προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών κ. Γεώργιος, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αργολίδος κ. Νεκταρίου, ο οποίος ευρίσκετο στη Συμφερούπολη της Κριμαίας για τους εορτασμούς προς τιμήν του Αγίου Λουκά.

Το απόγευμα της Δευτέρας 10 Ιουνίου 2019 ο Σεβασμιώτατος   χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά στα Λευκάκια, πλαισιούμενος από κληρικούς της περιοχής και πολυάριθμους πιστούς, που τιμούν και ευλαβούνται τον Άγιο, ενώ την Τρίτη 11 Ιουνίου 2019, ημέρα μνήμης του Αγίου Λουκά, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα αναφέρθηκε στη ζωή και το έργο του Αγίου Λουκά, ευχήθηκε σε όλους πλούσιες τις ευλογίες του Αγίου και ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκτάριο για την πρόσκληση να προεξάρχει των ακολουθιών προς τιμήν του θαυματουργού Αγίου Λουκά, εις τον οποίο είναι αφιερωμένος ο Ναός.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων