27/03/2019 27/03/2019 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών κ. Γεώργιος τη Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019 τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λεβαδείας. Το θείο λόγο κήρυξε ο πανοσ.  αρχιμ. π. Ιερώνυμος Κυριαζής. Ενώ ο Σεβασμιώτατος στην σύντομη προσλαλιά του αναφέρθηκε στη θυσία των Ελλήνων κατά την Επανάσταση του ’21 και ευχήθηκε σε όλους Χρόνια...
27 Μαρτίου, 2019 - 11:59

Ο Μητρ.Θηβών στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λεβαδείας

Διαδώστε:
Ο Μητρ.Θηβών στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λεβαδείας

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών κ. Γεώργιος τη Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019 τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λεβαδείας. Το θείο λόγο κήρυξε ο πανοσ.  αρχιμ. π. Ιερώνυμος Κυριαζής. Ενώ ο Σεβασμιώτατος στην σύντομη προσλαλιά του αναφέρθηκε στη θυσία των Ελλήνων κατά την Επανάσταση του ’21 και ευχήθηκε σε όλους Χρόνια πολλά.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τη Δοξολογία για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Λεβαδείας, καθώς και την επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των Ηρώων. Κατόπιν παρακολούθησε τη μαθητική παρέλαση, όπου οι μαθητές της πόλεως παρήλασαν ντυμένοι με παραδοσιακές στολές.

Το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στο μεθέορτο Εσπερινό στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Ευαγγελιστρίας Αλιάρτου. Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στη Γερόντισσα και στην αδελφότητα της Μονής καθώς και στους προσκυνητές.

Την παραμονή της εορτής του Ευαγγελισμού, Κυριακή 24 Μαρτίου, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τον πανηγυρικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Μαυρομματίου με την συμμετοχή πολλών πιστών. Μετά τον Εσπερινό ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνος του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, την οποία συνόδευαν τα παιδιά του χωριού ντυμένα με παραδοσιακές στολές.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων