03/02/2021 03/02/2021 Η εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου τιμήθηκε χθες, 2 Φεβρουαρίου 2021, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Λεβαδείας. Τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος με τη συμμετοχή συγκεκριμένου αριθμού πιστών, λόγω των αυστηρών υγειονομικών μέτρων που ισχύουν. Το θείο λόγο κήρυξε ο πανοσ. αρχιμ. π. Γεώργιος Θανάσου, ο οποίος αναφέρθηκε στην...
03 Φεβρουαρίου, 2021 - 19:45
Τελευταία ενημέρωση: 03/02/2021 - 18:36

Ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας ευχήθηκε σε όλες τις μητέρες

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας ευχήθηκε σε όλες τις μητέρες

Η εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου τιμήθηκε χθες, 2 Φεβρουαρίου 2021, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Λεβαδείας. Τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος με τη συμμετοχή συγκεκριμένου αριθμού πιστών, λόγω των αυστηρών υγειονομικών μέτρων που ισχύουν.

Το θείο λόγο κήρυξε ο πανοσ. αρχιμ. π. Γεώργιος Θανάσου, ο οποίος αναφέρθηκε στην εορτή της Υπαπαντής. Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως ευεργετών, διατελεσάντων στα Διοικητικά Συμβούλια, μελών και τροφίμων του Φιλανθρωπικού Σωματείου-Ιδρύματος “Εστία Μητέρας”.

Ο Σεβασμιώτατος στην σύντομη προσλαλιά του προς τους πιστούς ανέφερε ότι παραδοσιακά η εορτή της Υπαπαντής είναι ημέρα αφιερωμένη στη μητέρα και ευχήθηκε σε όλες τις μητέρες, καθώς και στα μέλη του Σωματείου “Εστία Μητέρας”, που τιμούν ιδιαιτέρως την εορτή της Υπαπαντής Χρόνια πολλά, υγεία και δύναμη.

Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Εσπερινό της Αγρυπνίας, που τελέστηκε στο Παρεκκλήσιο της Υπαπαντής του Κυρίου στην Ιερά Μονή Ιωάννου του Θεολόγου στο Μαζαράκι Βαγίων, με τη συμμετοχή μόνο της αδελφότητας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων