06/02/2022 06/02/2022 Στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου στην Τανάγρα Θηβών ιερούργησε σήμερα, Κυριακή 6 Φεβρουαρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεώργιος, με συλλειτουργούς τους Οικονόμους Μιχαήλ Κατσίνα, εφημέριο ιερού ναού Αγίου Αθανασίου στο Πυρί Θηβών, Ηλία Τυλιγάδα, εφημέριο του ιερού ναού, και τον Διάκονο Νικόλαο Βαβάτσικο. Τον θείο κήρυξε ο π. Μιχαήλ, που αναφέρθηκε...
06 Φεβρουαρίου, 2022 - 13:43
Τελευταία ενημέρωση: 06/02/2022 - 13:45

Στην Τανάγρα και για μνημόσυνο ιερέως ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας

Διαδώστε:
Στην Τανάγρα και για μνημόσυνο ιερέως ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας

Στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου στην Τανάγρα Θηβών ιερούργησε σήμερα, Κυριακή 6 Φεβρουαρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεώργιος, με συλλειτουργούς τους Οικονόμους Μιχαήλ Κατσίνα, εφημέριο ιερού ναού Αγίου Αθανασίου στο Πυρί Θηβών, Ηλία Τυλιγάδα, εφημέριο του ιερού ναού, και τον Διάκονο Νικόλαο Βαβάτσικο.

Τον θείο κήρυξε ο π. Μιχαήλ, που αναφέρθηκε στη σημερινή ευαγγελική περικοπής της Χαναναίας.

Μετά το πέρας της Θείας Ευχαριστίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε το ιερό μνημόσυνο του πρωτοπρεσβύτερου Σωτηρίου Παναγιωτόπουλου, γόνου του μακαριστού ιερέως, Γεωργίου Παναγιωτόπουλου, του επί σειρά πολλών ετών διακονήσαντος την ενορία της Τανάγρας.

Πριν την απόλυση, ο Σεβασμιώτατος, κλείνοντας τη λειτουργική σύναξη, πρόσθεσε μερικούς από τους πνευματικούς λόγους του σχετικά με τη σημερινή ευαγγελική περικοπή, ενώ αναφέρθηκε και στα λειτουργικά πρόσωπα των μακαριστών ιερέων: πατρός Σωτηρίου και του πατρός αυτού, Γεωργίου. Ευχήθηκε δε με λόγους παρήγορους προς του οικείους συγγενείς αυτών, αλλά και στους συμμετέχοντες πιστούς, που προσήλθαν στη Θεία Ευχαριστία, πάντα τηρώντας τα προβλεπόμενα των υγειονομικών διατάξεων. Μεταξύ των πιστών παρέστη και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Τανάγρας κ. Αντώνιος Μπελεγράτης.

Τα αναλόγια διηκόνησαν εκ δεξιού χορού ο Πρωτοψάλτης του ιερού ναού, Σωτήριος Βούλγαρης και εξ αριστερού χορού ο ιεροψάλτης του ιερού ναού Αγίου Νικολάου Ερέτριας, Δημήτριος Πετρογιάννης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων