29/04/2019 29/04/2019 Μέσα στην αναστάσιμη χαρά του Πάσχα εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας η μνήμη του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, εορτή κατά την οποία άγει τα ονομαστήριά του ο Ποιμενάρχης της κατά Βοιωτίαν Εκκλησίας κ. Γεώργιος. Το εσπέρας της Κυριακής του Πάσχα 28 Απριλίου  ο Σεβασμιώτατος  χοροστάτησε στον Εσπερινό της Αγάπης και του Αγίου...
29 Απριλίου, 2019 - 17:54
Τελευταία ενημέρωση: 29/04/2019 - 17:59

Τα ονομαστήρια του Μητρ. Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου

Διαδώστε:
Τα ονομαστήρια του Μητρ. Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου

Μέσα στην αναστάσιμη χαρά του Πάσχα εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας η μνήμη του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, εορτή κατά την οποία άγει τα ονομαστήριά του ο Ποιμενάρχης της κατά Βοιωτίαν Εκκλησίας κ. Γεώργιος.

Το εσπέρας της Κυριακής του Πάσχα 28 Απριλίου  ο Σεβασμιώτατος  χοροστάτησε στον Εσπερινό της Αγάπης και του Αγίου Γεωργίου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Θηβών. Μετά το πέρας του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος δέχθηκε τις ευχές των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, των κληρικών και των πιστών στο παρακείμενο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού.

Ανήμερα της εορτής του Αγίου Γεωργίου, Δευτέρα της Διακαινησίμου 29 Απριλίου, ο κ. Γεώργιος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Αραχώβης, με την συμμετοχή πολυάριθμων πιστών, στους οποίους και ευχήθηκε Χρόνια Πολλά, ευλογημένα και ελπιδοφόρα. Κατά τη διανομή του αντιδώρου ο Σεβασμιώτατος δέχθηκε τις ευχές των κατοίκων της κωμοπόλεως, αλλά και πολλών πιστών από τη Λιβαδειά, το Στείρι, τη γειτονική Φωκίδα, κ.α., που προσήλθαν να τιμήσουν τον Μεγαλομάρτυρα Άγιο Γεώργιο και να ευχηθούν στον Σεβασμιώτατο.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας στην Αράχωβα ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην Αίθουσα Τελετών της Ιεράς Μητροπόλεως στη Λιβαδειά, όπου δέχθηκε τις ευχές των αρχόντων, των κληρικών και του χριστεπωνύμου πληρώματος της Τοπικής Εκκλησίας, που προσήλθε να ευχηθεί στον Σεβασμιώτατο έτη πολλά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων