26/03/2021 26/03/2021 Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου και η επέτειος των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, τιμήθηκε στη Λιβαδειά κάτω από αυστηρά υγειονομικά μέτρα, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λεβαδείας. Στη συνέχεια στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό...
26 Μαρτίου, 2021 - 22:12

Θηβών Γεώργιος: “Δεν πρέπει να μείνουμε στην επιφάνεια των εορτασμών”

Διαδώστε:
Θηβών Γεώργιος: “Δεν πρέπει να μείνουμε στην επιφάνεια των εορτασμών”

Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου και η επέτειος των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, τιμήθηκε στη Λιβαδειά κάτω από αυστηρά υγειονομικά μέτρα, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λεβαδείας.

Στη συνέχεια στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Λεβαδείας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τη Δοξολογία για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου, παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, καθώς και την επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των Ηρώων.

Ο Σεβασμιώτατος από τη χιονισμένη Λιβαδειά ευχήθηκε σε όλους του Έλληνες για την εορτή του Ευαγγελισμού και των 200 χρόνων από την Επανάσταση, Χρόνια πολλά, ευλογημένα, με υγεία, δύναμη, ενότητα και αισιοδοξία. Και ανέφερε ότι δεν πρέπει να μείνουμε μόνο στην επιφάνεια των εορτασμών για την Ελληνική Επανάσταση, αλλά να πάρουμε αφορμή και να προσεγγίσουμε με ειλικρίνεια τις ιστορικές πηγές που μας διδάσκουν για τη θυσία των προγόνων μας, τα χαρίσματά τους, τους άθλους τους, αλλά και τα λάθη τους και να διδαχθούμε σε μια εποχή που το έχουμε ξεχωριστά ανάγκη. Και ευχήθηκε αυτός ο σταθμός στην ιστορία της πατρίδας μας να μας εμπνέει, να μας διδάσκει και θα μας καθοδηγεί.

Την παραμονή της εορτής του Ευαγγελισμού, Τετάρτη 24 Μαρτίου, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τον Εσπερινό στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Θουρίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων