16/11/2020 16/11/2020 Την Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Λεβαδείας, κεκλεισμένων των θυρών, και μόνο με τον Ιερέα, τον Διάκονο και τους Ιεροψάλτες, λόγω των έκτακτων μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό. Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος μέσω του ραδιοφώνου στους πιστούς αναφέρθηκε στην...
16 Νοεμβρίου, 2020 - 19:20
Τελευταία ενημέρωση: 16/11/2020 - 18:51

Θυρανοίξια σε Ι. Παρεκκλήσιο του Αγίου Φανουρίου στη Μητρόπολη Θηβών

Διαδώστε:
Θυρανοίξια σε Ι. Παρεκκλήσιο του Αγίου Φανουρίου στη Μητρόπολη Θηβών

Την Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Λεβαδείας, κεκλεισμένων των θυρών, και μόνο με τον Ιερέα, τον Διάκονο και τους Ιεροψάλτες, λόγω των έκτακτων μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό.

Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος μέσω του ραδιοφώνου στους πιστούς αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της ημέρας, του καλού Σαμαρείτη. Τόνισε ότι είναι αναγκαίο σήμερα στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας, που ταλαιπωρεί την υφήλιο, να λειτουργούμε όπως ακριβώς ο καλός Σαμαρείτης της παραβολής. Ανέφερε ότι ο καθένας θα πρέπει να γίνεται για τον συνάθρωπό του καλός Σαμαρείτης, αθόρυβα και χωρίς να στιγματίζει όποιον ασθενεί, και να γίνεται, επίσης, συμπαραστάτης και βοηθός σε οτιδήποτε χρειάζεται ο συνάνθρωπός του.

Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος πληροφορηθείς την κοίμηση του Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κυρού Ιωάννου τέλεσε τρισάγιο για την ανάπαυση της ψυχής του μακαριστού Αρχιερέως.

Το απόγευμα της Παρασκευής 13 Νοεμβρίου ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τα θυρανοίξια του Παρεκλησίου του Αγίου Φανουρίου, της Ενορίας του Αγίου Χριστοφόρου στο Βαθύ Αυλίδας, χωρίς την παρουσία πιστών. Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο βίο του Αγίου Φανουρίου και τη δύναμη της πίστης των μαρτύρων στις δύσκολες συγκυρίες της εποχής τους, τονίζοντας ότι το μαρτύριό τους ήταν ομολογία πίστης. Και προέτρεψε όλους να διαβάζουν τους βίους των Αγίων για να παραδειγματίζονται από τη ζωή και το έργο τους και να παίρνουν δύναμη και ενίσχυση στον καθημερινό τους αγώνα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων