07/07/2020 07/07/2020 Τα θυρανοίξια τριών Ιερών Παρεκκλησίων πραγματοποιήθηκαν στην Μητροπολιτική  περιφέρεια Θηβών και Λεβαδείας το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Ιουλίου. Το Σάββατο έγιναν τα θυρανοίξια του Ιερού Ναού των Αγίων Σάββα Αρχιεπισκόπου Σερβίας, Νικολάου Αχρίδος και Ιουστίνου Πόποβιτς, της οικογένειας Κωνσταντίνου Ανυφαντή στο χωριό Ελεώνα Θηβών. Ενώ, την Κυριακή πραγματοποιήθηκαν τα θυρανοίξια των Παρεκκλησίων του Αγίου Φανουρίου...
07 Ιουλίου, 2020 - 13:06
Τελευταία ενημέρωση: 07/07/2020 - 12:05

Θυρανοίξια σε τρία νέα Ιερά Παρεκκλήσια

Διαδώστε:
Θυρανοίξια σε τρία νέα Ιερά Παρεκκλήσια

Τα θυρανοίξια τριών Ιερών Παρεκκλησίων πραγματοποιήθηκαν στην Μητροπολιτική  περιφέρεια Θηβών και Λεβαδείας το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Ιουλίου.

Το Σάββατο έγιναν τα θυρανοίξια του Ιερού Ναού των Αγίων Σάββα Αρχιεπισκόπου Σερβίας, Νικολάου Αχρίδος και Ιουστίνου Πόποβιτς, της οικογένειας Κωνσταντίνου Ανυφαντή στο χωριό Ελεώνα Θηβών.

Ενώ, την Κυριακή πραγματοποιήθηκαν τα θυρανοίξια των Παρεκκλησίων του Αγίου Φανουρίου στα Βάγια της οικογένειας Κωνσταντίνου Γιαννάκη και του Αγίου Ιωάννου του Ρώσσου επίσης στα Βάγια, της οικογένειας Ιωάννη Παπαλουκά. Αξίζει να σημειωθεί ότι η προσέλευση των πιστών ήταν εντυπωσιακή στα θυρανοίξια και των τριών Παρεκκλησίων.

Τα θυρανοίξια τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, ο οποίος τόνισε ότι είναι σημαντική η ύπαρξη αυτών των νέων Παρεκκλησίων, αφού είναι σημεία αναφοράς για τους κατοίκους της περιοχής αλλά και για τους διερχομένους. Τα Παρεκκλήσια αυτά αποτελούν έκφραση της πίστης προς το Θεό των ανθρώπων που τα ανήγειραν αλλά και της ευσέβειάς τους προς τους Αγίους που ευαρέστησαν το Θεό αποτελώντας πρότυπα ζωής για όλους.

Επίσης, επαίνεσε όλους όσους συνετέλεσαν στην ανέγερση των Παρεκκλησίων και ευχήθηκε πλούσιες τις ευλογίες του Θεού δια πρεσβειών των Αγίων Σάββα Αρχιεπισκόπου Σερβίας, Νικολάου Αχρίδος και Ιουστίνου Πόποβιτς, του Αγίου Φανουρίου και του Αγίου Ιωάννου του Ρώσσου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων