28/09/2022 28/09/2022 Το Ιερό Ευαγγέλιο από το Παντείχι της Κωνσταντινούπολης, μετέφερε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Παντειχίου της Ιεράς Μητρόπολης Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος, από τον Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Βύρωνα, όπου φυλάσεται το ιερό κειμήλιο, ο Εφημέριος π. Βασίλειος Παπακώστας. Το ιερό κειμήλιο, υποδέχτηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεώργιος, ο οποίος...
28 Σεπτεμβρίου, 2022 - 19:15
Τελευταία ενημέρωση: 28/09/2022 - 19:23

Το Ιερό Ευαγγέλιο από την Πόλη, στο Βύρωνα και στον Αγ. Γεώργιο της Ι.Μ Θηβών και Λεβαδείας

Διαδώστε:
Το Ιερό Ευαγγέλιο από την Πόλη, στο Βύρωνα και στον Αγ. Γεώργιο της Ι.Μ Θηβών και Λεβαδείας

Το Ιερό Ευαγγέλιο από το Παντείχι της Κωνσταντινούπολης, μετέφερε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Παντειχίου της Ιεράς Μητρόπολης Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος, από τον Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Βύρωνα, όπου φυλάσεται το ιερό κειμήλιο, ο Εφημέριος π. Βασίλειος Παπακώστας.

Το ιερό κειμήλιο, υποδέχτηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεώργιος, ο οποίος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία και Μνημόσυνο για την ανάπαυση των ψυχών των θυμάτων της Μικρασιατικής καταστροφής, με την συμμετοχή των αρχών του τόπου και των κατοίκων του Παντειχίου, οι οποίοι έχουν καταγωγή από το Παντείχι της Κωνσταντινούπολης.

Ο Σεβασμιώτατος  ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ για την άδεια της μεταφοράς του ιερού Ευαγγελίου και αναφέρθηκε στους Παντειχιανούς πρόσφυγες, που ξεριζώθηκαν από τις εστίες τους, οι οποίοι μπορεί να έχασαν τα σπίτια τους αλλά δεν έχασαν την ελπίδα τους, ελπίδα και αισιοδοξία που μαζί με τον μακραίωνο πολιτισμό τους μετέφεραν στην Ελλάδα, όπου εγκαταστάθηκαν. Γι΄αυτό ανέφερε ότι τους αξίζουν ο σεβασμός και οι ευχαριστίες όλων μας.

Μετά τη Θεία Λειτουργία κλήρος και λαός με το ιερό Ευαγγέλιο και την Εικόνα του Αγίου Γεωργίου που έφεραν οι πρόσφυγες, που εγκαταστάθηκαν στην περιοχή, από το Παντείχι της Κωνσταντινούπολης και φυλάσσεται στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, μετέβησαν στο Μνημείο που είναι αφιερωμένο στη μνήμη των πεσόντων κατά την Μικρασιατική καταστροφή, όπου εψάλη επιμνημόσυνη δέηση και έγινε κατάθεση στεφάνων.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, παραμονή της εορτής της μετάστασης του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου, ο  Μητροπολίτης Θηβών κ. Γεώργιος τέλεσε τον πανηγυρικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο Κλειδί, με την συμμετοχή ιερέων της περιοχής και των κατοίκων του χωριού. Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα προς τους πιστούς αναφέρθηκε στη ζωή του Αγίου Ιωάννου και τόνισε ότι ο Άγιος Ιωάννης αποτελεί παράδειγμα για την ζωή όλων μας. Στο τέλος του Εσπερινού έγινε η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Ιωάννου γύρω από τον Ιερό Ναό.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων