23/06/2020 23/06/2020 Την 23η Ιουνίου η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Οσίου Νικήτα του Θηβαίου, ο οποίος έζησε τον 11o αιώνα. Ο Όσιος Νικήτας γεννήθηκε στη Θήβα και σε μικρή ηλικία αναχώρησε για την Μονή Θεοκλήτου, όπου εκάρη μοναχός. Στη συνέχεια πήγε στη δυτική παραλία της επαρχίας των Θηβών, στην περιοχή της αρχαίας Όστειας, όπου ασκήτεψε σε...
23 Ιουνίου, 2020 - 11:40
Τελευταία ενημέρωση: 23/06/2020 - 12:15

Το Σάββατο 27 Ιουνίου θα τιμήσουν τον όσιο Νικήτα τον Θηβαίο

Διαδώστε:
Το Σάββατο 27 Ιουνίου θα τιμήσουν τον όσιο Νικήτα τον Θηβαίο

Την 23η Ιουνίου η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Οσίου Νικήτα του Θηβαίου, ο οποίος έζησε τον 11o αιώνα.

Ο Όσιος Νικήτας γεννήθηκε στη Θήβα και σε μικρή ηλικία αναχώρησε για την Μονή Θεοκλήτου, όπου εκάρη μοναχός. Στη συνέχεια πήγε στη δυτική παραλία της επαρχίας των Θηβών, στην περιοχή της αρχαίας Όστειας, όπου ασκήτεψε σε ένα σπήλαιο. Πέθανε στις 23 Ιουνίου του 1079.

Το ασκητήριο του Αγίου αναστήλωσε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, όταν ήταν Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας.

Από το 2017 ξεκίνησε να εορτάζεται η μνήμη του Οσίου στο ασκητήριό του με την συμμετοχή των κατοίκων της περιοχής. Και γίνονται προσπάθειες διάσωσης και ανάδειξης του ασκητηρίου, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιο, ώστε ο χώρος να γίνει προσβάσιμος και να γνωρίσουν οι πιστοί τον τόπο που ασκήτεψε ο Όσιος.

Φέτος η μνήμη του Αγίου θα εορτασθεί το Σάββατο 27 Ιουνίου στο ασκητήριό του, με Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων