27/05/2020 27/05/2020 Στη Ιερά Μητρόπολη Θηβών τελέστηκε η Απόδοση της Εορτής του Πάσχα σε όλες τις ενορίες είτε με Αναστάσιμη Παννυχίδα το βράδυ της Τρίτης 26 Μαΐου είτε με Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία σήμερα το πρωί, Τετάρτη 27 Μαΐου 2020. Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου στη Λειβαδειά τελέστηκε Αναστάσιμη Παννυχίδα όπου προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών...
27 Μαΐου, 2020 - 17:20
Τελευταία ενημέρωση: 27/05/2020 - 17:25

“Του χρόνου να εορτάσουμε όλοι μαζί την Ανάσταση του Χριστού”

Διαδώστε:
“Του χρόνου να εορτάσουμε όλοι μαζί την Ανάσταση του Χριστού”

Στη Ιερά Μητρόπολη Θηβών τελέστηκε η Απόδοση της Εορτής του Πάσχα σε όλες τις ενορίες είτε με Αναστάσιμη Παννυχίδα το βράδυ της Τρίτης 26 Μαΐου είτε με Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία σήμερα το πρωί, Τετάρτη 27 Μαΐου 2020.

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου στη Λειβαδειά τελέστηκε Αναστάσιμη Παννυχίδα όπου προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος ενώ συμμετείχαν πολλοί πιστοί, οι οποίοι έλαβαν και το Άγιο Φως. Ο Σεβασμιώτατος στο τέλος της Παννυχίδος ευχήθηκε του χρόνου να εορτάσουμε όλοι μαζί την Ανάσταση του Χριστού, δίδοντας ως ευλογία σε κάθε πιστό από μια εικόνα του Αναστάντος Χριστού.

Η Ιερά Μητρόπολη είχε διευκρινίσει ότι κατά την Παννυχίδα δεν εορτάζεται το Πάσχα αλλά η Απόδοση του Πάσχα με την ιδιαιτερότητα ότι φέτος θα δοθεί ιδαίτερη λαμπρότητα.

Διαβάστε τη σχετική διευκρίνιση: 

Σχετικά με τον αποψινό εορτασμό της Αποδόσεως του Πάσχα διευκρινίζεται ότι δεν εορτάζεται το Άγιο Πάσχα, αφού ο χρόνος εορτασμού του Πάσχα είναι συγκεκριμένος (φέτος την 19η Απριλίου) και καθορισμένος από την Α΄Οικουμενική Σύνοδο.

Η Απόδοση του Πάσχα εορτάζεται κάθε χρόνο από την Εκκλησία μας, όμως, φέτος θα δοθεί ιδιαίτερη λαμπρότητα σύμφωνα με την απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, ώστε οι πιστοί να βιώσουν τη χαρά της Αναστάσεως, αφού λόγω των γνωστών μέτρων υγιειονομικής προστασίας δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν στην Αναστάσιμη Ακολουθία .

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων