22/05/2020 22/05/2020 Τον εορτασμό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης πραγματοποίησαν στον ομώνυμο Ιερό Ναό της πόλεως των Θηβών οι πιστοί της Ιεράς Μητροπόλεως την Πέμπτη 21 Μαΐου 2020. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος ιερούργησε στη Θεία Λειτουργία ενώ στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην αποστολική περικοπή σύμφωνα με την οποία ο Απόστολος Παύλος απευθυνόμενος στον βασιλιά...
22 Μαΐου, 2020 - 12:47
Τελευταία ενημέρωση: 22/05/2020 - 12:46

Τους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη τίμησαν στην Ι.Μ. Θηβών

Διαδώστε:
Τους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη τίμησαν στην Ι.Μ. Θηβών

Τον εορτασμό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης πραγματοποίησαν στον ομώνυμο Ιερό Ναό της πόλεως των Θηβών οι πιστοί της Ιεράς Μητροπόλεως την Πέμπτη 21 Μαΐου 2020. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος ιερούργησε στη Θεία Λειτουργία ενώ στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην αποστολική περικοπή σύμφωνα με την οποία ο Απόστολος Παύλος απευθυνόμενος στον βασιλιά Αγρίππα μιλά για το όραμά του πηγαίνοντας στη Δαμασκό και την μεταστροφή του, και το παραλλήλισε με το όραμα του Αγίου Κωνσταντίνου με το Σταυρό στη Μουλβία γέφυρα. Τόνισε δε την σπουδαιότητα για την Εκκλησία και την ανθρωπότητα του διατάγματος των Μεδιολάνων που υπέγραψε ο Μ. Κωνσταντίνος.

Ο Σεβασμιώτατος έκλεισε το κήρυγμα του με τους στίχους του ποιητή Βερίτη το οποίο συνέδεσε με την κατάσταση που βιώσαμε στη χώρα μας τον τελευταίο καιρό.

Πάσχα θα κάμω πάλι σήμερα,

κι ειν’ η λαχτάρα μου μεγάλη!

Πάσχα θα κάμω πάλι σήμερα,

γιατί θα κοινωνήσω πάλι.

Το απόγευμα της Τετάρτης 20 Μαΐου παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Εσπερινό στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης της πόλεως Αλιάρτου.

Την Τρίτη 19 και την Τετάρτη 20 Μαΐου, εορτάσθηκε επίσης η μετακομιδή του ιερού λειψάνου του Αγίου Νικολάου Μύρων της Λυκίας, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Διστόμου, όπου στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβαμιώτατος Μητροπολίτης, καθώς και στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου στο Μπισμπαρδάκι Λεβαδείας, όπου στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων