09/01/2021 09/01/2021 Την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021, εορτή του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στο Ιερό Ησυχαστήριο «Η Μήτηρ του Ηγαπημένου» στο Κλειδί, καθώς και το ετήσιο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτου Δημητριάδος κυρού Ηλία Τσακογιάννη, κτήτορα και πνευματικού πατέρα του Ιερού Ησυχαστηρίου....
09 Ιανουαρίου, 2021 - 11:01
Τελευταία ενημέρωση: 09/01/2021 - 11:02

Τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού Επισκόπου Τανάγρας

Διαδώστε:
Τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού Επισκόπου Τανάγρας

Την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021, εορτή του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στο Ιερό Ησυχαστήριο «Η Μήτηρ του Ηγαπημένου» στο Κλειδί, καθώς και το ετήσιο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτου Δημητριάδος κυρού Ηλία Τσακογιάννη, κτήτορα και πνευματικού πατέρα του Ιερού Ησυχαστηρίου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, που έγινε κεκλεισμένων των θυρών, με την παρουσία μόνο της αδελφότητας ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε καλή και ευλογημένη χρονιά στην Καθηγουμένη και στις μοναχές. Ενώ στη συνέχεια τέλεσε τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού Αρχιερέως, που βρίσκεται στο Ι. Ησυχαστήριο.

Κατόπιν και στο πλαίσιο των ποιμαντικών του καθηκόντων ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο Ιερό Ησυχαστήριο Αναλήψεως του Κυρίου στα Σκούρτα, όπου τέλεσε τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού Επισκόπου Τανάγρας κυρού Πολυκάρπου. Και ευχήθηκε στην Οσιολογιωτάτη Γερόντισσα Παρασκευή και στις μοναχές για το νέο έτος.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων