20/05/2019 20/05/2019 Την Κυριακή του Παραλύτου, 19 Μαΐου  2019, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε, κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο και τέλεσε το τρίμηνο μνημόσυνο υπέρ  αναπαύσεως της ψυχής της μακαριστής Ελένης Χασαπλαδάκη, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου της Ενορίας Σταυρωμένου Σητείας. Στο κήρυγμά του...
20 Μαΐου, 2019 - 18:22

Απονομή οφφικίου από τον Μητρ. Ιεραπύτνης

Διαδώστε:
Απονομή οφφικίου από τον Μητρ. Ιεραπύτνης

Την Κυριακή του Παραλύτου, 19 Μαΐου  2019, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε, κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο και τέλεσε το τρίμηνο μνημόσυνο υπέρ  αναπαύσεως της ψυχής της μακαριστής Ελένης Χασαπλαδάκη, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου της Ενορίας Σταυρωμένου Σητείας.


Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε την ευαγγελική περικοπής της θεραπείας του παραλυτικού της Βηθεσδά, υπογραμμίζοντας την πίστη του επί 38 έτη παραλύτου που εκτέλεσε την παράλογη εκ πρώτης όψεως προτροπή να σηκωθεί και να πάρει τον κρεβάτι του για να φύγει, αλλά και ότι αιτία της σωματικής παραλυσίας ήταν η αμαρτία. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος, αναγνωρίζοντας την από πάνω είκοσι χρόνια ευδόκιμη διακονία του στην Ενορία Σταυρωμένου, απένειμε το οφφίκιο του Οικονόμου στον Αιδεσιμώτατο π. Νικόλαο Ροδουσάκη,και του ευχήθηκε να συνεχίσει με την ίδια ευλάβεια και αφοσίωση, με ιερό ζήλο και πνεύμα αυταπάρνησης να διακονεί το Ιερό Θυσιαστήριο και τις ανάγκες του ποιμνίου του.

Ο π. Νικόλαος ως νέος Εφημέριος της Ενορίας Αγίου Γεωργίου πόλεως Σητείας, εκ περιτροπής θα συνεχίζει να εξυπηρετεί τις λειτουργικές ανάγκες της Ενορίας Σταυρωμένου και θα έχει την διοικητική ευθύνη της Ενορίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων