16/01/2022 16/01/2022 Ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό ναό Αγίου Γεωργίου Ιεράπετρας, την Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022 ΙΒ´ Λουκά ή των Λεπρών. Ο Σεβασμιώατος στο κήρυγμά του μεταξύ άλλων τόνισε ότι για να δεχθείς την ίαση, οφείλεις να υπακούς στην...
16 Ιανουαρίου, 2022 - 20:55
Τελευταία ενημέρωση: 16/01/2022 - 20:31

Αρχιερατική Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Ιεράπετρας

Διαδώστε:
Αρχιερατική Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Ιεράπετρας

Ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό ναό Αγίου Γεωργίου Ιεράπετρας, την Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022 ΙΒ´ Λουκά ή των Λεπρών. Ο Σεβασμιώατος στο κήρυγμά του μεταξύ άλλων τόνισε ότι για να δεχθείς την ίαση, οφείλεις να υπακούς στην Εκκλησία.

Στο κήρυγμά του σχολίασε την ευαγγελική περικοπή της θεραπείας των δέκα λεπρών από τον Ιησού: “Ο Κύριος Ιησούς Χριστός είναι ο θεραπευτής και ο ιατρός των ψυχών και των σωμάτων μας. Όσο πιο δύσκολη και ανίατη είναι η ασθένεια από την οποία πάσχει ο άνθρωπος, τόσο περισσότερο πρέπει, όπως οι λεπροί, να προστρέχει στον Χριστό, να επιζητεί το έλεος, τη χάρη και την θεραπεία και να βροντοφωνάζει ‘Ἰησοῦ ἐπιστάτα ἐλέησον ἡμᾶς’”, υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος.

“Αλλά για να δεχθεί την ίαση, οφείλει να υπακούει στην Εκκλησία, όπως οι λεπροί που υπάκουσαν στον Χριστό που τους έστειλε στους Ιερείς για να θεραπευθούν και τον εμπιστεύθηκαν, χωρίς δεύτερες σκέψει, γιατί πίστευαν βαθιά μέσα τους ότι εκείνος μόνο μπορεί να τους γιατρέψει. Όμως, δεν θα πρέπει να είναι αχάριστος και αγνώμων, όπως οι εννέα ιαθέντες και αγνώμονες προς τον ευεργέτη Χριστό λεπροί, αλλά να ευχαριστεί και να δοξολογεί τον Θεό μέρα και νύχτα, όπως ο ευγνώμων ιαθείς Σαμαρείτης λεπρός”, επεσήμανε.

Ας παρακαλέσουμε τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό να μας απαλλάξει από την πνευματική λέπρα της εποχής μας, η οποία βασανίζει πολλούς ανθρώπους και έχει όλα εκείνα τα φοβερά συμπτώματα που είχε η λέπρα την εποχή του Χριστού”, κατέληξε ο Σεβασμιώτατος.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, ο ιερατικώς προϊστάμενος του ναού πρωτ. Αθανάσιος Ταρλαντέζος, ο συνταξ. Ιερέας πρωτ. Μιχαήλ Τζώρτζης και ο Διάκονοι Τίτος Ματαλλιωτάκης και Θεμιστοκλής Μπεϊνάς.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων