17/09/2020 17/09/2020 Την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020, εορτή της μνήμης Αγίας Σοφίας και των τριών θυγατέρων αυτής, Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Όρθρου, ευλόγησε τους άρτους και στη συνέχεια ιερούργησε, κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο και τέλεσε το εξάμηνο μνημόσυνο υπερ αναπαύσεως της ψυχής του...
17 Σεπτεμβρίου, 2020 - 22:26
Τελευταία ενημέρωση: 17/09/2020 - 21:20

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στη θέση «Ρούσσο Ξύλο»

Διαδώστε:
Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στη θέση «Ρούσσο Ξύλο»

Την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020, εορτή της μνήμης Αγίας Σοφίας και των τριών θυγατέρων αυτής, Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Όρθρου, ευλόγησε τους άρτους και στη συνέχεια ιερούργησε, κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο και τέλεσε το εξάμηνο μνημόσυνο υπερ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Εμμανουήλ Άρχων στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος στη θέση «Ρούσσο Ξύλο» της Ενορίας Μαλλών Ιεράπετρας.

Στην ομιλία του ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος αναφέρθηκε στην υποδειγματική ζωή, στην σταθερή πίστη και στο μαρτυρικό τέλος των τριών θυγατέρων της Αγίας Σοφίας, Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης, υπογραμμίζοντας την ανάγκη καλλιέργειας των ομώνυμων τριών μεγάλων χριστιανικών αρετών.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, ο Αιδεσιμ. Πρωτ. Σάββας Λιναρδάκης, Αρχιερατικός Επίτροπος Β΄ Αρχιερ. Περιφέρειας, και ο Αιδεσιμ. Εφημέριος της Ενορίας Μαλλών Πρωτ. Στυλιανός Μαθιουδάκης, και παρέστησαν αρκετοί πιστοί της περιοχής, μεταξύ των οποίων η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος κ. Μαρία Βολυράκη.

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων