26/11/2020 26/11/2020 Για την εορτή της μνήμης της Αγίας Μεγαλομάρτυρος παρθένου νύμφης του Χριστού Αικατερίνης της πανσόφου τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον φερώνυμο Ιερό Καθεδρικό Ναό της πόλεως Σητείας, κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς την παρουσία πιστών, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις για τα υγειονομικά μέτρα για την προστασία και την αποφυγή διάδοσης του ιού COVID-19. Ο...
26 Νοεμβρίου, 2020 - 13:45
Τελευταία ενημέρωση: 26/11/2020 - 13:23

Διαφορετικός ο εορτασμός της προστάτιδος της Σητείας Αγίας Αικατερίνης

Διαδώστε:
Διαφορετικός ο εορτασμός της προστάτιδος της Σητείας Αγίας Αικατερίνης

Για την εορτή της μνήμης της Αγίας Μεγαλομάρτυρος παρθένου νύμφης του Χριστού Αικατερίνης της πανσόφου τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον φερώνυμο Ιερό Καθεδρικό Ναό της πόλεως Σητείας, κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς την παρουσία πιστών, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις για τα υγειονομικά μέτρα για την προστασία και την αποφυγή διάδοσης του ιού COVID-19.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος το απόγευμα της παραμονής της εορτής χοροστάτησε και ευλόγησε τους άρτους κατά την ακολουθία του Μεγάλου πανηγυρικού Εσπερινού και ανήμερα της εορτής χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε στον  εορτάζοντα ιερό Καθεδρικό ναό της πόλεως Σητείας. Οι ακολουθίες αναμεταδόθηκαν διαδικτυακά από τον ιστοχώρο της Ιεράς Μητροπόλεως στον παγκόσμιο ιστό.

Πριν την Απόλυση, ο Σεβασμιώτατος κ. Κύριλλος ανάγνωσε την ειδική δέηση για την προστασία από τη λοιμική νόσο του κορωνοϊού και ευχήθηκε εγκάρδια σε όλους τους κατοίκους της Σητείας και τους απανταχού Σητειακούς, και ιδιαιτέρως στις εορτάζουσες, χρόνια πολλά και ευλογημένα με την πίστη, τη σύνεση και τη σοφία της Μεγαλομάρτυρος, παρθένου και πανσόφου Νύμφης του Χριστού Αγίας Αικατερίνης.

«Η πανήγυρή μας φέτος έχει διαφορετικό χαρακτήρα. Τελείται χωρίς την παρουσία πιστών με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας από τη μάστιγα της ασθένειας του covid–19. Ας παρακαλέσουμε την τιμώμενη Αγία μας να μας χαρίζει, πίστη, υπομονή, θάρρος και προπάντων σοφία. Πονάμε βαθύτατα που ο ναός μας είναι άδειος από πιστούς. Όμως όλοι μας αυτές τις δύσκολες ώρες πρέπει να επιδείξουμε σύνεση και σοφία. Γιατί η ασθένεια δεν κάνει εξαιρέσεις.

Η πάνσοφη Κυρία της Σητείας, η πολιούχος και προστάτιδα της πόλης του σοφού Μύσωνα να πρεσβεύει στον παντοδύναμο και φιλάνθρωπο Κύριο, τον ιατρό των ψυχών και των σωμάτων μας, να εξαποστείλει γρήγορα την πανσθενουργό χάρη του και να θεραπεύσει τους ασθενούντες συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται από την πανδημία του επάρατου ιού και σύντομα η ζωή όλων μας να επανέλθει στην κανονικότητά της», κατέληξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης.

Στον Αρχιερατικό Εσπερινό της παραμονής και στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία της κυριώνυμης ημέρας της εορτής έλαβαν μέρος ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος και Ηγούμενος της Ιεράς Σταυροπηγιακής Μονής Τοπλού Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, ο Αιδεσιμολ. Αρχιερατικός Επίτροπος πόλεως και περιχώρων Σητείας (Γ΄ Αρχιερ. περιφέρειας) Πρωτ. Φιλοκτήμων Αυγουστινάκης και ο Αιδεσ/τος Εφημέριος του πανηγυρίζοντος ναού Πρωτ. Νικόλαος Παθιάκης, ενώ έψαλε ο υπεύθυνος καθηγητής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως «Άγιος Ανδρέας ο Κρήτης» στην Σητεία Αιδεσιμολ. Πρωτ. Νικόλαος Αλεξάκης και οι ιεροψάλτες του ναού.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, εκ μέρους των ευσεβών χριστιανών της πόλεως, παρέστη ο Δήμαρχος Σητείας κ. Γεώργιος Ζερβάκης, ως ο πρώτος πολίτης του Δήμου Σητείας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων