19/09/2022 19/09/2022 Η επίσημη υποδοχή της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας της Ρεϊσδεριανής της Ελεούσας έγινε χθες το απόγευμα στον αύλειο χώρο του Ιερού Καθεδρικού Ναού της Αγίας Αικατερίνης, πολιούχου και προστάτιδος Σητείας, γύρω από τον οποίο εγκαταστάθηκαν αρχικά οι Μικρασιάτες Πρόσφυγες το 1922. Την ιερά εικόνα μετέφερε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, ο οποίος...
19 Σεπτεμβρίου, 2022 - 15:27
Τελευταία ενημέρωση: 19/09/2022 - 15:30

H Παναγία η Ρεϊσδεριανή η Ελεούσα στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Αικατερίνης και ονοματοδοσία της Πλατείας Μικρασιατών

Διαδώστε:
H Παναγία η Ρεϊσδεριανή η Ελεούσα στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Αικατερίνης και ονοματοδοσία της Πλατείας Μικρασιατών

Η επίσημη υποδοχή της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας της Ρεϊσδεριανής της Ελεούσας έγινε χθες το απόγευμα στον αύλειο χώρο του Ιερού Καθεδρικού Ναού της Αγίας Αικατερίνης, πολιούχου και προστάτιδος Σητείας, γύρω από τον οποίο εγκαταστάθηκαν αρχικά οι Μικρασιάτες Πρόσφυγες το 1922.

Την ιερά εικόνα μετέφερε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, ο οποίος στη συνέχεια χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Εσπερινού και της Ιεράς Παρακλήσεως προς την Υπεραγία Θεοτόκο. Καθ᾽ όλη τη διάρκεια των Ακολουθιών πιστοί κάθε ηλικίας προσέρχονταν για να προσκυνήσουν την σεβάσμια εικόνα και να λάβουν την χάρη της Παναγίας της Ελεούσας.

Ο Σεβασμιώτατος στο τέλος της Ακολουθίας στη σύντομη προσλαλιά του αναφέρθηκε στο ιστορικό της θαυματουργού εικόνος και σημείωσε ότι αποτελεί ιδιαίτερη ευλογία για την Σητεία η έλευση της ιεράς αυτής εικόνας, αφού για πρώτη φορά εξήλθε φέτος από τον Ναό που φυλάσσεται, για να τιμηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η μνήμη των Μικρασιατών Αδελφών μας.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος και η συνοδεία του μετέβησαν πεζή στον χώρο μπροστά από το Τελωνείο Σητείας, όπου τέλεσε Αγιασμό για την ονοματοδοσία της Πλατείας Τελωνείου σε «Πλατεία Μικρασιατών», κατόπιν ενεργειών και πρωτοβουλίας του Συλλόγου Μικρασιατών Ποντίων και Αρμενίων Σητείας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης των Μικρασιατών της εκατονταετηρίδος (1922-2022).

Χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Σητείας κ. Γιώργος Ζερβάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σητείας κ. Μιχάλης Αντωνιδάκης και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Ποντίων και Αρμενίων Σητείας κ. Λεωνίδας Τερζής.

Ακολούθησε ομιλία του επίτιμου Προέδρου του Συλλόγου Μικρασιατών Ποντίων και Αρμενίων Σητείας κ. Γιώργου Αλεβίζου, ο οποίος διάβασε μερικά αποσπάσματα από το πρόσφατο γραμμένο με γλαφυρότητα και ζωντάνια πόνημά του που αυτοεξέδωσε με τίτλο: «Ο Μικρασιάτης Μπάρμπα Βαγγέλης Α.», που αφορά στους Μικρασιάτες πρόσφυγες, οι οποίοι εγκαταστάθηκαν στη Σητεία το 1922.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων