04/02/2023 04/02/2023 Με αθρόα συμμετοχή πιστών τελέσθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 3 Φεβρουαρίου 2023 ο Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής του Οσίου Ισιδώρου του Πηλουσιώτου στον ομώνυμο ιστορικό μεταβυζαντινό Ιερό Ναό της Ιεράς Σταυροπηγιακής Μονής Τοπλού στο ακρωτήρι «Κάβο Σίδερο», εντός της Προκεχωρημένης Ναυτικής Βάσης Κυριαμαδίου Σητείας. Στην ακολουθία του Μεγάλου πανηγυρικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και...
04 Φεβρουαρίου, 2023 - 12:06
Τελευταία ενημέρωση: 04/02/2023 - 12:11

Η εορτή του Αγίου Ισιδώρου στο ανατολικότερο σημείο της Κρήτης

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Ισιδώρου στο ανατολικότερο σημείο της Κρήτης

Με αθρόα συμμετοχή πιστών τελέσθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 3 Φεβρουαρίου 2023 ο Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής του Οσίου Ισιδώρου του Πηλουσιώτου στον ομώνυμο ιστορικό μεταβυζαντινό Ιερό Ναό της Ιεράς Σταυροπηγιακής Μονής Τοπλού στο ακρωτήρι «Κάβο Σίδερο», εντός της Προκεχωρημένης Ναυτικής Βάσης Κυριαμαδίου Σητείας.

Στην ακολουθία του Μεγάλου πανηγυρικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, ο οποίος πριν την απόλυση ευλόγησε στον αύλειο χώρο τους προσφερόμενους άρτους και τέλεσε Τρισάγιο για την ανάπαυση των ψυχών των πρόσφατα αδικοχαμένων Πιλότων της Πολεμεμικής μας Αεροπορίας Μάριου Τουρούτσικα και Ευσταθίου Τσιτλακίδη.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Κύριλλος ευχήθηκε ο τιμώμενος όσιος Ισίδωρος από το ανατολικότερο άκρο της Κρήτης να περιφρουρεί όλον τον κόσμο, ιδιαιτέρως τους ένστολους άνδρες και γυναίκες που καθημερινά υπερβαίνουν τους εαυτούς τους και δίνουν μάχη για να προασπισθούν τα θαλάσσια σύνορά μας, αλλά να πρεσβεύει για την ανάπαυση των ψυχών των αδικοχαμένων πιλότων μας και να παρηγορήσει τους γονείς και τους οικείους τους με ουράνια παρηγοριά και ελπίδα.

Επίσης, καλωσόρισε στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό τον Διοικητή του Ναυστάθμου Κρήτης Αρχιπλοίαρχο Νικόλαο Λυμπεράκη και ευχήθηκε ολόψυχα ταχεία ανάρρωση στον ασθενούντα Διοικητή της Π.Ν.Β. Κυριαμαδίου Αντιπλοίαρχο Ιωάννη Καρδαρά.

Τέλος, ευχήθηκε χρόνια πολλά με τη σκέπη και την προστασία του Αγίου Ισιδώρου του Πηλουσιώτου σε όλους τους Σητειακούς και τους ευσεβείς χριστιανούς που προσήλθαν από όλη την Κρήτη, και ιδιαίτερα στους υπηρετούντες στη Π. Ν. Βάση του Κυριαμαδίου.

Στην ακολουθία του Αρχιερατικού Εσπερινού έλαβαν μέρος ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως και Ηγούμενος της Ιεράς Σταυροπηγιακής Μονής Τοπλού Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, ο Προηγούμενος Αρχιμ. Φιλόθεος Σπανουδάκης, ο συνταξ. Εφημέριος πρωτ. Γεώργιος Τσικαλάκης, ο Εφημέριος Ενορίας Αγίας Αικατερίνης Σητείας πρωτ. Νικόλαος Παθιάκης και ο Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς.

Παρέστησαν επίσης Αξιωματικοί και Υπαξιωματικοί της Π.Ν.Β. Κυριαμαδίου, ο Διοικτής του Αστυνομικού Τμήματος Σητείας κ. Εμμ. Βουτυράκης, ο Αντιδήμαρχος Σητείας κ. Ιωάννης Παπαδάκης και πλήθος πιστών που και φέτος συνέρρευσαν από πολλά σημεία της Κρήτης.

Ουσιαστική υπήρξε και φέτος η βοήθεια των Μελών της ΕΔΕΑΚ Σητείας, ανδρών και γυναικών, οι οποίοι, υπό την συστηματική και υποδειγματική καθοδήγηση του Προέδρου της κ. Ιωάννη Δασκαλάκη, διευκόλυναν τους πιστούς κατά το προσκύνημά τους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων