11/01/2020 11/01/2020 Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος και ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης υπέγραψαν το πρωί της Παρασκευής 10 Ιανουαρίου 2020 σύμβαση για την αναβάθμιση της παλιάς πόλης της Ιεράπετρας. Η εν λόγω σύμβαση μεταξύ της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας και του Δήμου Ιεράπετρας αφορά στη συστηματική συνεργασία των παραπάνω Φορέων με...
11 Ιανουαρίου, 2020 - 19:42
Τελευταία ενημέρωση: 11/01/2020 - 22:18

Η Μητρόπολη στηρίζει την αναβάθμιση της παλιάς πόλης της Ιεράπετρας

Διαδώστε:
Η Μητρόπολη στηρίζει την αναβάθμιση της παλιάς πόλης της Ιεράπετρας

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος και ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης υπέγραψαν το πρωί της Παρασκευής 10 Ιανουαρίου 2020 σύμβαση για την αναβάθμιση της παλιάς πόλης της Ιεράπετρας.

Η εν λόγω σύμβαση μεταξύ της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας και του Δήμου Ιεράπετρας αφορά στη συστηματική συνεργασία των παραπάνω Φορέων με την επιστημονική υπεύθυνη Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Αμαλία Κωτσάκη για την ολοκλήρωση του έργου της καταγραφής των ιστορικών κτιρίων της παλιάς πόλης και την ανάπλαση περιμετρικά των ιστορικών ναών Αφέντη Χριστού, Αγίου Νικολάου, Αγίου Ιωάννη και Αγίου Σπυρίδωνα.

Τόσο ο Σεβασμιώτατος όσο και ο Δήμαρχος κ. Καλαντζάκης τόνισαν ότι η συνεργασία αυτή μεταξύ των παραπάνω Φορέων, αλλά και με την αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων Λασιθίου, θεωρείται επιβεβλημένη για τη συντήρηση, διαφύλαξη, και ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος της παλιάς πόλης της Ιεράπετρας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων