18/02/2019 18/02/2019 Την  Kυριακή 17 Φεβρουαρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίας Τριάδος Παλαικάστρου Σητείας, όπου στο τέλος τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της μακαριστής Ελένης Τσαντάκη, μητέρας του δικηγόρου και για πολλά έτη Μέλους του...
18 Φεβρουαρίου, 2019 - 19:37
Τελευταία ενημέρωση: 18/02/2019 - 18:37

“Η ταπεινοφροσύνη αποτελεί το πρώτο σκαλοπάτι του πνευματικού αγώνα”

Διαδώστε:
“Η ταπεινοφροσύνη αποτελεί το πρώτο σκαλοπάτι του πνευματικού αγώνα”

Την  Kυριακή 17 Φεβρουαρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίας Τριάδος Παλαικάστρου Σητείας, όπου στο τέλος τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της μακαριστής Ελένης Τσαντάκη, μητέρας του δικηγόρου και για πολλά έτη Μέλους του Κοινωφελούς Εκκλησιαστικού Ιδρύματος της Ιεράς Μητροπόλεως «Παναγία η Ακρωτηριανή» κ. Γιάννη Τσαντάκη, καθώς και το διετές μνημόσυνο του μακαριστού Αδαμαντίου Διακάκη.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στα υψηλά νοήματα της παραβολής του Τελώνου και του Φαρισαίου, υπογραμμίζοντας ότι η αρετή της ταπεινοφροσύνης αποτελεί το πρώτο σκαλοπάτι του πνευματικού αγώνα μας κατά την περίοδο του Τριωδίου που ανοίγει σήμερα, σε αντιδιαστολή με την αλαζονική υπερηφάνεια, την αυτοδικαίωση, τη φαρισαϊκή υποκρισία και την κατάκριση του συνανθρώπου του Φαρισαίου της παραβολής, που οδηγεί στην αιώνια καταδίκη και απομάκρυνση από το φως του Χριστού.

Τέλος ο Σεβ. κ. Κύριλλος ευχήθηκε καλό και ευλογημένο Τριώδιο και προέτρεψε τους πιστούς όλοι να «ζηλώσωμεν την ευκατάνυκτον ευχήν» του αμαρτωλού Τελώνη και να αποφύγομε την «υψηγορίαν του Φαρισαίου».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων