03/08/2020 03/08/2020 Το απόγευμα της Κυριακής 2 Αυγούστου 2020 ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Εσπερινού και του Μεγάλου Παρακλητικού Κανόνος στην Υπεραγία Θεοτόκο και στό τέλος ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους καί κήρυξε τον θείο λόγο στην ιστορική Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Ιεράπετρας. Στο κήρυγμά του ο Σεβ. κ. Κύριλλος...
03 Αυγούστου, 2020 - 21:00
Τελευταία ενημέρωση: 03/08/2020 - 20:34

ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ: Γλυκό ηλιοβασίλεμα και Παράκληση στην Παναγιά

Διαδώστε:
ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ: Γλυκό ηλιοβασίλεμα και Παράκληση στην Παναγιά

Το απόγευμα της Κυριακής 2 Αυγούστου 2020 ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Εσπερινού και του Μεγάλου Παρακλητικού Κανόνος στην Υπεραγία Θεοτόκο και στό τέλος ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους καί κήρυξε τον θείο λόγο στην ιστορική Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Ιεράπετρας.

Στο κήρυγμά του ο Σεβ. κ. Κύριλλος αναφέρθηκε στην Παναγία Μητέρα του Κυρίου μας Ι. Χριστού και μεγάλη μάνα όλου του κόσμου, καθώς και στην ιδιαίτερη και μυστική σχέση των πιστών μαζί της.

Όλοι μας, οι ταλαιπωρημένοι και κουρασμένοι οδοιπόροι αυτής της ζωής κάποτε αποκάμνουμε και λυγίζουμε, από τις περιστάσεις, τις ανάγκες, τις θλίψεις και τις συμφορές. Εκείνη όμως που μας κρατά όρθιους, εκείνη που μας παρηγορεί, εκείνη που μας δίνει ελπίδα και κουράγιο και χαρά είναι η η μεσίτρια ουρανού και γης, η Υπεραγία Θεοτόκος. Ας την παρακαλέσουμε μέσα από τα βάθη της καρδιάς μας να μας προστατεύει, να μας ενισχύει και να μας σκεπάζει με το ιερό μαφόριό της, ιδιαιτέρως τούτες τις δύσκολες μέρες που περνά όλη η ανθρωπότητα με την πανδημία του κορωνοϊού. Επίσης, επεσήμανε την ανάγκη πιστής τήρησης των νέων μέτρων μέτρα για την αποφυγή της περαιτέρω έξαρσης της διασποράς της πανδημίας του κορωνοϊού.

Τέλος ευχήθηκε στους προσκυνητές και στους διαμένοντες αυτή την περίοδο στους ξενώνες της Μονής καλό Δεκαπενταύγουστο με την πρεσβεία και την προστασία της Κυρίας Φανερωμένης.

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων