09/10/2022 09/10/2022 Στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Φωτεινής Ιεράπετρας χοροστάτησε σήμερα κατά την Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια κατά τη Θεία Λειτουργία ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος. Στο κήρυγμά του, αμέσως μετά το ευαγγελικό ανάγνωσμα, αναφέρθηκε στην ανάσταση του γιου της χήρας της Ναϊν από τον Κύριο Ιησού Χριστό. Μεταξύ άλλων τόνισε: «Ο φιλάνθρωπος Θεάνθρωπος...
09 Οκτωβρίου, 2022 - 13:19

Ιεραπύτνης Κύριλλος: Ας δείχνουμε και εμείς ευσπλαχνία και έλεος στους αδελφούς μας

Διαδώστε:
Ιεραπύτνης Κύριλλος: Ας δείχνουμε και εμείς ευσπλαχνία και έλεος στους αδελφούς μας

Στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Φωτεινής Ιεράπετρας χοροστάτησε σήμερα κατά την Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια κατά τη Θεία Λειτουργία ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος.

Στο κήρυγμά του, αμέσως μετά το ευαγγελικό ανάγνωσμα, αναφέρθηκε στην ανάσταση του γιου της χήρας της Ναϊν από τον Κύριο Ιησού Χριστό.

Μεταξύ άλλων τόνισε: «Ο φιλάνθρωπος Θεάνθρωπος Κύριος για άλλη μία φορά επέδειξε την ευσπλαγχνία και το έλεός του. Χωρίς να του ζητηθεί από την χαροκαμένη μάνα να επαναφέρει στη ζωή τον μονογενή της γιο, Εκείνος την λυπήθηκε, γνωρίζοντας το ανθρώπινο δράμα που ζούμε, τον προστάζει να εγερθεί από την νεκρική κλίνη και τον επαναφέρει στη ζωή. Ο Ζωοδότης Κύριος εμφυσά πνοή ζωής στο πλάσμα του και του χαρίζει ξανά ζωή. Τον κρατά από το χέρι και τον παραδίδει υγιή στην μάνα του. Και όλοι θαυμάζουν και δοξολογούν τα μεγαλεία του Θεού. Ας δείχνουμε και εμείς ευσπλαγχνία και έλεος στους αδελφούς μας που έχουν ανάγκη, μιμούμενοι τον μακρόθυμο και πολυεύσπλαγχνο Κύριό μας, και να είμαστε σίγουροι ότι θα τύχουμε του ελέους και της αγάπης του Θεού και Πατρός ημών. Αμήν».

Λειτούργησαν ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Πορφύριος Αγγελάκης, προϊστάμενος του Ι.Κ.Ν. Αγίας Φωτεινής Ιεράπετρας, και ο Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς, ενώ εκκλησιάστηκαν αρκετοί ενορίτες.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων