30/07/2021 30/07/2021 Το απόγευμα της Πέμπτης 29 Ιουλίου τελέσθηκε ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής του Αγίου ενδόξου Αποστόλου Σίλα στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στο Καλό Χωριό Μεραμβέλλου, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου, ο οποίος ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο. Στο κήρυγμά του ο Σεβ. κ. Κύριλλος...
30 Ιουλίου, 2021 - 10:30
Τελευταία ενημέρωση: 30/07/2021 - 10:31

Ιεραπύτνης: “Να παραμείνουμε ενωμένοι με το Σώμα της Εκκλησίας”

Διαδώστε:
Ιεραπύτνης: “Να παραμείνουμε ενωμένοι με το Σώμα της Εκκλησίας”

Το απόγευμα της Πέμπτης 29 Ιουλίου τελέσθηκε ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής του Αγίου ενδόξου Αποστόλου Σίλα στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στο Καλό Χωριό Μεραμβέλλου, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου, ο οποίος ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο.

Στο κήρυγμά του ο Σεβ. κ. Κύριλλος αναφέρθηκε στη ζωή και το βίο του εορταζομένου Αγίου Αποστόλου Σίλα και σημείωσε ότι υπήρξε γνήσιος μαθητής και συνοδίτης του Αποστόλου των Εθνών Παύλου κατά την δεύτερη αποστολική περιοδεία του στους Φιλίππους της Μακεδονίας, στη Βέροια και την Κόρινθο. Μεταξύ άλλων σημείωσε: «Στους δύσκολους χρόνους που ζούμε και όλοι μας βιώνουμε τα δεινά της πανδημίας του κορωνοϊού, οι αρετές και τα χαρίσματα του Αγίου Σίλα, αποτελούν πρόκληση για την πορεία και τις επιλογές μας. Η ακράδαντη πίστη του στον Τριαδικό Θεό, η υπομονή και η καρτερία του στις πολλές εκδιώξεις και δοκιμασίες, στις φυλακίσεις και τους ξυλοδαρμούς, ο ιεραποστολικός ζήλος του, το εκκλησιαστικό του φρόνημα και η γνήσια αγάπη του, ας είναι αλάνθαστος οδηγός και κανόνας στη ζωή μας. Πάντοτε υπήρχαν δυσκολίες και προβλήματα στους ανθρώπους. Όμως η χάρη του Θεού είναι το αλεξιτήριο της κακίας, των παθών και της παράνοιας. Οι Άγιοι είναι οι άνθρωποι του Θεού και οι φορείς της Θείας Χάριτος. Σήμερα καλούμαστε να τους ακούσουμε και να τους ακολουθήσουμε. Ας προσπαθήσουμε ως ελεύθερα σκεπτόμενοι άνθρωποι, ως κατ᾽ εικόνα και καθ᾽ ομοίωση Θεού πλασμένοι, να μην διχαστούμε, αλλά να παραμείνουμε ενωμένοι με το Σώμα της Εκκλησίας, με το σώμα του Χριστού, έχοντας πίστη, ζήλο και αγάπη».

Στην ακολουθία έλαβαν μέρος ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Παΐσιος Δερμιτζάκης, Ηγούμενος της Μονής Παναγίας Φανερωμένης, ο πρωτ. Νικόλαος Παλαμιανάκης, απεσπασμένος Εφημέριος στην Ιερά Μητρόπολη Βελγίου, ο Εφημέριος της Ενορίας Καλού Χωριού πρωτ. Θεολόγος Καλαφατάκης και ο Διάκονος Τίτος Ματαλλιωτάκης, ενώ παρέστη συμπροσευχόμενος ο παρεπιδημών στον Άγιο Νικόλαο Σεβ. Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων, συνοδευόμενος από τον πρωτ. Εμμανουήλ Καροφυλλάκη, τους οποίους ο Σεβ. κ. Κύριλλος καλοσώρισε.

Εκκλησιάσθηκαν πολλοί πιστοί της ευρύτερης περιοχής, μεταξύ των οποίων ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καλού Χωριού κ. Γιάννης Βάρδας, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Αγίου Νικολάου κ. Αντώνιος Μαυρής, ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Αγίου Νικολάου κ. Νικόλαος Καμινογιαννάκης κ.ά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων