17/01/2020 17/01/2020 Με μεγάλη συμμετοχή προπονητών και άλλων ενδιαφερομένων ξεκίνησε την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020 στην αίθουσα διαλέξεων του Κέντρου Πολιτιστικής και Κοινωνικής Μέριμνας της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας στην Ιεράπετρα, το πρόγραμμα των μαθημάτων των Σχολών UEFA D, που διοργανώνει η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (Ε.Π.Ο.) σε συνεργασία με την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων (Ε.Π.Σ.) Λασιθίου, με...
17 Ιανουαρίου, 2020 - 21:50

Με την ευχή του Μητροπολίτη ξεκίνησαν οι εργασίες Σχολής της UEFA στην Ιεράπετρα

Διαδώστε:
Με την ευχή του Μητροπολίτη ξεκίνησαν οι εργασίες Σχολής της UEFA στην Ιεράπετρα

Με μεγάλη συμμετοχή προπονητών και άλλων ενδιαφερομένων ξεκίνησε την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020 στην αίθουσα διαλέξεων του Κέντρου Πολιτιστικής και Κοινωνικής Μέριμνας της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας στην Ιεράπετρα, το πρόγραμμα των μαθημάτων των Σχολών UEFA D, που διοργανώνει η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (Ε.Π.Ο.) σε συνεργασία με την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων (Ε.Π.Σ.) Λασιθίου, με σκοπό την επιμόρφωση όλων όσοι ασχολούνται με τις ακαδημίες ποδοσφαίρου.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος καλωσόρισε τους εισηγητές και τους μετέχοντες και συνεχάρη τον Πρόεδρο της Ε.Π.Σ. Λασιθίου κ. Σίλα Λουτσέτη για την πρωτοβουλία αυτή.

Ο κ. Λουτσέτης ευχαρίστησε τον Σεβ. κ. Κύριλλο για την παραχώρηση της αίθουσας και την διευκόλυνση και καλωσόρισε τους δύο εισηγητές και τους εκπροσώπους όλων των ακαδημιών των ποδοσφαιρικών ομάδων της Ένωσης Λασιθίου και αναφέρθηκε στη σημασία του διήμερου προγράμματος για τις αναπτυξιακές ηλικίες και τα πρωταθλήματα υποδομής και της κατοχής του πιστοποιητικού UEFA D.

Εισηγητές κατά την πρώτη ημέρα του καινοτόμου προγράμματος ήταν οι ειδικοί συνεργάτες της Ε.Π.Ο. κ.κ. Δημήτριος Γαργαλιάνος, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Διμοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, σχολή Τ.Ε.Φ.Α.Α. και Χρήστος Σίσκος, Grass Root Manager-κάτοχος διπλώματος UEFA A. Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για τον τρόπο σωστής οργάνωσης μιας ποδοσφαιρικής ακαδημίας, για τον κώδικα συμπεριφοράς, για την πολιτική για την παιδική κακοποίηση, για την ψυχολογία και την παρακίνηση νέων αθλητών.

Το επιμορφωτικό αυτό πρόγραμμα πραγματοποιείται με την υποστήριξη της UEFA και συνδυάζει την παρουσίαση θεωρητικών διαλέξεων οργάνωσης και λειτουργίας ακαδημιών ποδοσφαίρου, με την προσφορά πρώτων βοηθειών και την πρακτική επίδειξη προπονητικών μονάδων και αγώνων για ηλικίες κάτω των 12 ετών, η οποία θα γίνει την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου στο «Μισεδάκειο» γήπεδο.

Τη σχολή UEFA D παρακολουθούν, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, προπονητές και γυμναστές των Ακαδημιών ποδοσφαίρου του Νομού Λασιθίου, οι οποίοι θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης, το οποίο θα ζητείται στο μέλλον από τις ακαδημίες ποδοσφαίρου ως ένα από τα κριτήρια ελέγχου της αδειοδότησης τους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων