12/01/2020 12/01/2020 Tην Κυριακή μετά τα Φώτα, 12 Iανουαρίου 2020, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύντης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου, και στη συνέχεια ιερούργησε,κήρυξε τον θείο λόγο και τέλεσε το τρίμηνο μνημόσυνο της μακαριστής Δέσποινας Γιακουμάκη και το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της μακαριστής Μαρίας Χριστοδουλάκη στον Ιερό Ενοριακό Ναό Παναγίας Ελεούσας πόλεως Ιεράπετρας. Κατά την...
12 Ιανουαρίου, 2020 - 19:17
Τελευταία ενημέρωση: 12/01/2020 - 19:27

Μητρ. Ιεραπύτνης: “Για να φωτιστεί ο άνθρωπος πρέπει να μετανοήσει”

Διαδώστε:
Μητρ. Ιεραπύτνης: “Για να φωτιστεί ο άνθρωπος πρέπει να μετανοήσει”

Tην Κυριακή μετά τα Φώτα, 12 Iανουαρίου 2020, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύντης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου, και στη συνέχεια ιερούργησε,κήρυξε τον θείο λόγο και τέλεσε το τρίμηνο μνημόσυνο της μακαριστής Δέσποινας Γιακουμάκη και το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της μακαριστής Μαρίας Χριστοδουλάκη στον Ιερό Ενοριακό Ναό Παναγίας Ελεούσας πόλεως Ιεράπετρας.

Κατά την ώρα του «Κοινωνικού», ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύντης και Σητείας κ. Κύριλλος μίλησε επίκαιρα για την ευαγγελική περικοπή της ημέρας, σημειώνοντας ότι ο Σωτήρας μας Κύριος Ι. Χριστός ξεκίνησε τη δημόσια δράση Του στην Καπερναούμ της Γαλιλαίας, μετά την βάπτισή του στον Ιορδάνη ποταμό από τον άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο, με τη φράση «Μετανοείτε· γιατί πλησιάζει η βασιλεία των ουρανών», που είναι το απαύγασμα του κηρύγματος και της διδασκαλίας του Ίδιου αλλά και των Προφητών.

Όπως τόνισε ο Σεβασμιώτατος, «ο λαός ο καθήμενος εν σκότει είδε φως» κατά τον Ευαγγελιστή Ματθαίο, όμως για να φωτιστεί ο άνθρωπος όλων των εποχών, που ρέπει προς την αμαρτία, από το θεϊκό φως του Λυτρωτή και μόνου αναμάρτητου, πρέπει να διορθωθεί και να μετανοήσει, όχι στιγμιαία αλλά διαρκώς και βιωματικά, αφού ο Δημιουργός Θεός τον προίκισε με νου και ψυχή και ξεχωρίζει από την άλογη κτίση, ευχήθηκε δε όλοι να μετανοήσουμε για να μπορέσουμε να ζούμε προγευόμενοι τη Βασιλεία του Θεού από αυτήν κιόλας τη ζωή.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος οι Εφημέριοι του ναού Πρωτ. Μιχαήλ Ξυδιανός και Οικονόμος Κωνσταντίνος Λιοντάκης και παρέστη πλήθος πιστών, μεταξύ των οποίων οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Αντώνιος Πετράς και Γεώργιος Αγγελάκης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων