08/06/2019 08/06/2019 Mε ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε την Πέμπτη 6 Ιουνίου η Δεσποτική εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου στον φερώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Ενορίας Μακρύ Γιαλού. Ανήμερα της εορτής τελέστηκε η ακολουθία του Όρθρου, κατά την οποία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, ο οποίος ευλόγησε τους άρτους και στη συνέχεια ιερούργησε και κήρυξε...
08 Ιουνίου, 2019 - 19:15

Μητρ. Ιεραπύτνης: “Με την Ανάληψη του Κυρίου δοξάζεται όλη η ανθρώπινη φύση”

Διαδώστε:
Μητρ. Ιεραπύτνης: “Με την Ανάληψη του Κυρίου δοξάζεται όλη η ανθρώπινη φύση”

Mε ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε την Πέμπτη 6 Ιουνίου η Δεσποτική εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου στον φερώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Ενορίας Μακρύ Γιαλού.

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε η ακολουθία του Όρθρου, κατά την οποία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, ο οποίος ευλόγησε τους άρτους και στη συνέχεια ιερούργησε και κήρυξε κατάλληλα τον θείο λόγο.

Στο κήρυγμά του ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος ερμήνευσε την ευαγγελική περικοπή της εορτής, σημειώνοντας  τη διαβεβαίωση του εν δόξῃ Αναληφθέντος Κυρίου ότι θα έλθει ο Παράκλητος και οι μαθητές και μετέπειτα Απόστολοι Του θα ενδυθούν «δύναμιν εξ ύψους».

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι η Ανάληψη του Κυρίου είναι δοξασμός όλης της ανθρώπινης φύσης, που και εκείνη αναλαμβάνεται στους ουρανούς μαζί με τη θεία φύση Του, και ευχήθηκε να έχομε στραμμένο το βλέμμα μας προς τον ουρανό, όπως έκαναν οι Άγιοι Απόστολοι κατά την ανάληψη του Κυρίου στο όρος των Ελαιών, για να αισθανόμαστε, όπως εκείνοι, τη χαρά της παρουσίας Του «πάσας τας ημέρας» της ζωή μας και να προσπαθούμε διαρκώς να αποκολλούμαστε από τα γήινα, που μας εγκλωβίζουν.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων