28/03/2021 28/03/2021 Την Β´ Κυριακή των Νηστειών, 28 Μαρτίου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε τη Θεία Λειτουργία του Μεγ. Βασιλείου στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος Κάτω Μεράς Ιεράπετρας. Πριν το τέλος της Θ. Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής...
28 Μαρτίου, 2021 - 13:43
Τελευταία ενημέρωση: 28/03/2021 - 12:35

Μνημόσυνο του Ιερέα π. Μιχαήλ Πετράκη στην Ιεράπετρα

Διαδώστε:
Μνημόσυνο του Ιερέα π. Μιχαήλ Πετράκη στην Ιεράπετρα

Την Β´ Κυριακή των Νηστειών, 28 Μαρτίου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε τη Θεία Λειτουργία του Μεγ. Βασιλείου στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος Κάτω Μεράς Ιεράπετρας.

Πριν το τέλος της Θ. Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αειμνήστου Ιερέως Πρωτ. Μιχαήλ Πετράκη, πρώην Εφημερίου της Ενορίας.

Τον θείο λόγο κήρυξε επίκαιρα ο Σεβ. κ. Κύριλλος και αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της θεραπείας του παραλύτου, επισημαίνοντας ότι ο Ιησούς Χριστός επαίνεσε την πίστη τόσο του ασθενή όσο και των τεσσάρων συνοδών του για την βαθιά πίστη, την επιμονή και την εφευρετικότητά τους.

Ακόμα στάθηκε ιδιαίτερα στη βιβλική σχέση ανάμεσα στην αμαρτία και στην αρρώστια, καθώς στον σωματικά ασθενή ο Θεάνθρωπος Ιησούς Χριστός απήυθυνε τη φράση «τέκνον, αφέωνταί σοι αι αμαρτίαι σου».

Επίσης, αναφέρθηκε στην ησυχαστική παράδοση και διδασκαλία του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, Αρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης, τον οποίο τιμά η Εκκλησία μας κατά την Β´ Κυριακή των Νηστειών, και τέλος στον αοίδιμο παπα-Μιχάλη Πετράκη, τονίζοντας ότι διακρινόταν για τη σταθερή πίστη του στον Τριαδικό Θεό, τον ένθεο ζήλο και τη θυσιαστική προσφορά του προς το ποίμνιό και κάθε συνάνθρωπό του.

Τέλος, ο Σεβ. κ. Κύριλλος και ευχήθηκε να είναι αιωνία και άληστος η μνήμη του και να εύχεται για όλους τους ενορίτες της Κάτω Μεράς από τα σκηνώματα του ουρανού, καλή δε υπόλοιπη Μεγ. Σαρακοστή.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης και ο Εφημέριος του ναού Αιδ/τος Πρωτ. Ανδρέας Πιτροπάκης, ενώ συμμετείχε ο προβλεπόμενος αριθμός πιστών, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας από την πανδημία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων