06/08/2020 06/08/2020 Πανηγύρισε την Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020 ο Ιερός Ενοριακός Ναός Μεταμορφώσεως του Κυρίου Μαλλών Ιεράπετρας. Ανήμερα της εορτής ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Όρθρου, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και στη συνέχεια ιερούργησε και κήρυξε κατάλληλα τον θείο λόγο. Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στα γεγονότα της...
06 Αυγούστου, 2020 - 22:45
Τελευταία ενημέρωση: 06/08/2020 - 22:10

Να αγωνιζόμαστε συνεχώς να μεταμορφώνουμε τον εαυτό μας

Διαδώστε:
Να αγωνιζόμαστε συνεχώς να μεταμορφώνουμε τον εαυτό μας

Πανηγύρισε την Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020 ο Ιερός Ενοριακός Ναός Μεταμορφώσεως του Κυρίου Μαλλών Ιεράπετρας. Ανήμερα της εορτής ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Όρθρου, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και στη συνέχεια ιερούργησε και κήρυξε κατάλληλα τον θείο λόγο.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στα γεγονότα της μεγάλης Δεσποτικής εορτής της Μεταμορφώσεως του Κυρίου στο Όρος Θαβώρ, στην «υπέρ τον ήλιο» λαμπρότητα Του από το φως και τη δόξα της θεότητός Του, που αποκάλυψε στους τρεις προκρίτους μαθητές Του, για να λάβουν δύναμη και να κατατανοήσουν το εκούσιο Πάθος Του που εντός ολίγου θα ακολουθούσε. Επίσης, ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος επεσήμανε την ανάγκη να αγωνιζόμαστε συνεχώς να μεταμορφώνουμε τον εαυτό μας τηρώντας το θέλημα του Θεού στη ζωή μας, για να γίνουμε κοινωνοί και μέτοχοι του πνευματικού φωτός και των ακτίστων θείων ενεργειών, λέγοντας και εμείς αυτό που ο Απ. Πέτρος είπε στον Μεταμορφωθέντα Κύριο: «Κύριε καλόν εστίν ημάς ώδε είναι».

 

 

 

Τέλος, ο Σεβ. κ. Κύριλλος αναφέρθηκε στην ανάγκη πιστής τήρησης των απαιτουμένων μέτρων προστασίας από την πανδημία του κορωνοϊού και ευχήθηκε σε όλους τη χάρη, το Φως και τη δύναμη του Μεταμορφωθέντος Κυρίου και Σωτήρος μας Ιησού Χριστού.

Στην πανήγυρη παρέστησαν οι ενορίτες και άλλοι πιστοί της περιοχής, μεταξύ των οποίων ήταν και η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μαλλών κ. Μαρία Βολυράκη.

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων