07/05/2021 07/05/2021 Πανηγύρισε την Παρασκευή της Διακαινησίμου, εορτή της Ζωοδόχου Πηγής, ο φερώνυμος Ιερός Ναός της Ενορίας Επισκοπής Ιεράπετρας. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Όρθρου, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και στη συνέχεια ιερούργησε και κήρυξε κατάλληλα τον θείο λόγο. Στη μεστή και με απλό και προσιτό λόγο ομιλία του...
07 Μαΐου, 2021 - 22:55
Τελευταία ενημέρωση: 07/05/2021 - 21:31

Να παρακαλέσουμε τη Θεομήτορα να μας χαρίζει νάματα ιάσεως

Διαδώστε:
Να παρακαλέσουμε τη Θεομήτορα να μας χαρίζει νάματα ιάσεως

Πανηγύρισε την Παρασκευή της Διακαινησίμου, εορτή της Ζωοδόχου Πηγής, ο φερώνυμος Ιερός Ναός της Ενορίας Επισκοπής Ιεράπετρας. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Όρθρου, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και στη συνέχεια ιερούργησε και κήρυξε κατάλληλα τον θείο λόγο. Στη μεστή και με απλό και προσιτό λόγο ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο θαύμα και στην ιστορία του Αγιάσματος της Μονής της Ζωοδόχου Πηγής στο Μπαλουκλί της Κωνσταντινουπόλεως, όπου αναβλύζει το θαυματουργό ύδωρ-αγίασμα, και υπογράμμισε ότι η Υπεραγία Θεοτόκος είναι η Ζωηφόρος Πηγή που αναβλύζει πλήθος ιαμάτων. Τέλος ευχήθηκε χρόνια πολλά στο εκκλησίασμα και παρότρυνε όλοι να παρακαλέσουμε τη Θεομήτορα να μας χαρίζει νάματα ιάσεως και πίστεως, και να μας σκέπει και να μας περιφρουρεί στις δύσκολες μέρες μας.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης και οι Εφημέριοι των Ενοριών Κάτω Χωριού και Επισκοπής Οικονόμος Παντελεήμων Καββουσανός και Ιερεύς Ευάγγελος Γκιάλπης αντίστοιχα, καθώς και ο Ιερολ. Διάκονος π. Τίτος Ματαλλιωτάκης, ενώ επικεφαλής του χορού των ιεροψαλτών ήταν ο Πρωτοψάλτης και Διευθυντής της Σχολής Βυζ. Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως «Άγιος Ανδρέας ο Κρήτης» κ. Ιω. Αρώνης. Παρέστησαν αρκετοί πιστοί εντός του πανηγυρίζοντος ναού τηρώντας σχολαστικά τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό, μεταξύ των οποίων ήταν η Αντιδήμαρχος του Δήμου Ιεράπετρας κ. Χρύσα Χατζημαρκάκη.

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων