27/05/2022 27/05/2022 Ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Μεγάλου Εσπερινού της εορτής της μνήμης του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου και ομολογητού, στον φερώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Ενορίας Τιμίου Σταυρού Ιεράπετρας στην περιοχή των Ελαιοδεξαμενών, όπου ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους, το απόγευμα της Πέμπτης 26 Μαΐου 2022. Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος...
27 Μαΐου, 2022 - 14:58
Τελευταία ενημέρωση: 27/05/2022 - 15:01

Ο Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου στην Ιεράπετρα

Διαδώστε:
Ο Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου στην Ιεράπετρα

Ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Μεγάλου Εσπερινού της εορτής της μνήμης του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου και ομολογητού, στον φερώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Ενορίας Τιμίου Σταυρού Ιεράπετρας στην περιοχή των Ελαιοδεξαμενών, όπου ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους, το απόγευμα της Πέμπτης 26 Μαΐου 2022.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος κ. Κύριλλος αναφέρθηκε στον θαυμαστό βίο και την πολιτεία του εορταζομένου Οσίου Ιωάννου του Ρώσου και σημείωσε ότι το άφθαρτο λείψανό του, που έφεραν οι πρόσφυγες αδελφοί μας από το Προκόπι της Καππαδοκίας στο Νέο Προκόπι της Εύβοιας πριν από εκατό χρόνια, αποτελεί παγκόσμιο και πολύτιμο θησαυρό για τους απανταχού πιστούς της οικουμένης, συνεχίζοντας καθημερινά να επιτελεί πολλαπλά θαύματα και ιάσεις.

Το άφθορο σκήνωμα του Οσίου είναι η πιο τρανή απόδειξη για την Ανάσταση του Κυρίου μας, είναι η καθημερινή αδιάψευστη μαρτυρία ότι Ανέστη Χριστός και πεπτώκασι δαίμονες.

Ο σύγχρονος άνθρωπος, παρά τα πολλά και δυσεπίλυτα προβλήματά του, έχει ένα θερμό και ισχυρό πρεσβευτή προς τον Κύριο και γιαυτό δεν πρέπει να απελπίζεται και να αποκάμνει. Τέλος, ευχήθηκε οι πρεσβείες του Οσίου να μεσιτεύσουν ώστε να επικρατήσει η πολυπόθητη ειρήνη και να τερματιστεί ο ανελέητος πόλεμος μεταξύ ομοδόξων αδελφών μας στην Ουκρανία.

Στην ακολουθία του Αρχιερατικού Εσπερινού έλαβαν μέρος o Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως και Ηγούμενος της Ι. Πατριαρχικής Μονής Τοπλού Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, οι Εφημέριοι της Ενορίας Παναγίας Ελεούσας πρωτ. Σάββας Λιναρδάκης και Οικονόμος Κωνσταντίνος Λιοντάκης, ο Εφημέριος της Ενορίας Τιμίου Σταυρού πρωτ. Εμμανουήλ Μολυμπάκης και ο Εφημέριος Ενορίας Ανατολής π. Ματθαῖος Πατεράκης.

Παρέστησαν πολλοί ενορίτες και κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής Ιεράπετρας, στους οποίους ο Σεβασμιώτατος μετά την απόλυση διένειμε την αρτοκλασία και εικονάκια του Οσίου Ιώννου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων