09/01/2023 10/01/2023 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Καλού Χωριού Μεραμβέλλου την Κυριακή μετά τα Φώτα, 8 Ιανουαρίου 2023. Επίσης ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τα ιερά μνημόσυνα υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των μακαριστών Χαραλάμπους Μανιαδάκη (τεσσαρακονθήμερο) και Μαρίνας Τουτουδάκη (εννεάμηνο). Στην...
09 Ιανουαρίου, 2023 - 21:58
Τελευταία ενημέρωση: 10/01/2023 - 0:20

Ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Καλού Χωριού Μεραμβέλλου

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Καλού Χωριού Μεραμβέλλου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Καλού Χωριού Μεραμβέλλου την Κυριακή μετά τα Φώτα, 8 Ιανουαρίου 2023.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τα ιερά μνημόσυνα υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των μακαριστών Χαραλάμπους Μανιαδάκη (τεσσαρακονθήμερο) και Μαρίνας Τουτουδάκη (εννεάμηνο).

Στην Ευαγγελική περικοπή της ημέρας υπογραμμίστηκε ότι ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός, μετά τη βάπτισή Του από τον Τίμιο Πρόδρομο στον Ιορδάνη ποταμό πήγε στην έρημο, όπου νήστευσε σαράντα ήμερες και σαράντα νύκτες, και δέχθηκε τους πειρασμούς από τον Διάβολο, που νίκησε, για να αρχίσει κατόπιν τη δημόσιά δράση Του. Ήλθε από τη Ναζαρέτ στην Καπερναούμ την παραθαλασσία και στη Γαλιλαία και επαληθεύθηκε η προφητεία του Ησαΐα, που αιώνες πριν είχε πει ότι η γη του Ζαβουλών και η γη του Νεφθαλείμ, και ο λαός ο οποίος βρισκόταν «εν χώρα και σκιά θανάτου» είδε Φως μέγα, το φως του Κυρίου.

Ο Χριστός ξεκίνησε το κήρυγμά και τη δημόσια δράση Του με τα λόγια του Αγίου Ιωάννου του Βαπτιστού «Μετανοείτε, ήγγικε γαρ η Βασιλεία των Ουρανών», για να βεβαιώσει ότι ήταν ο Πρόδρομός Του. Ο Κύριος, όπως και ο Πρόδρομος, τονίζουν την αξία της μετάνοιας, ως αλλαγής του νού και ως μεταστροφής του βίου, αλλά και στην έννοια της Βασιλείας του Θεού στη ζωή μας, που είναι ο ίδιος ο Χριστός. Η Βασιλεία του Θεού δεν είναι μία αφηρημένη έννοια, αλλά βρίσκεται ανάμεσά μας, σε κάθε έκφανση της ζωής μας, αρκεί εμείς να την ανακαλύψουμε. «Εντός υμών εστί», σημειώνει ο Ιησούς στο Ευαγγέλιο. Δεν είναι τόπος, αλλά τρόπος, που βιώνουμε από τώρα. Ξεκινάει από αυτή τη ζωή και συνεχίζεται μετά θάνατον. Ο άνθρωπος που ζει κατά Χριστόν, αισθάνεται και προγεύεται τη Βασιλεία του Θεού από αυτήν εδώ τη ζωή. Όλοι πρέπει να ζούμε εν μετανοία για να αξιωθούμε να βιώνουμε τη Βασιλεία του Θεού, εντός της Εκκλησίας και μέσα στο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.


Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβε μέρος ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, ο Πανοσιολ. Ηγούμενος της Μονής Παναγίας Φανερωμένης Αρχιμ. Παΐσιος Δερμιτζάκης και ο Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς.

Εκκλησιάστηκαν πολλοί ευσεβείς Χριστιανοί από το Καλό Χωριό και την ευρύτερη περιοχή, ανάμεσα στους οποίους ήταν ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καλού Χωριού κ. Ιωάννης Βάρδας, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Αγίου Νικολάου κ. Κωνσταντίνος Καστελλιανάκης και Γεώργιος Βάρδας και η κ. Μαρία Χανιωτάκη-Μυλωνάκη, Ενταταλμένη Σύμβουλος Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου της Περιφέρειας Κρήτης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων