20/09/2021 20/09/2021 Mε ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέσθηκε το απόγευμα της Κυριακής 19 Σεπτεμβρίου 2021 η Ακολουθία του Μεγάλου πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού της εορτής της μνήμης του Αγίου Ευσταθίου στον ομώνυμο Ιερό Ναό του Σελακάνου της Ενορίας Χριστού Ιεράπετρας. Στην ακολουθία, που τελέσθηκε στον αύλειο χώρο του πανηγυρίζοντος ναού, χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Kύριλλος, ο...
20 Σεπτεμβρίου, 2021 - 13:33
Τελευταία ενημέρωση: 20/09/2021 - 13:40

Στον Ι.Ν. Αγίου Ευσταθίου Σελακάνου Ιεράπετρας ο Μητροπολίτης Κύριλλος

Διαδώστε:
Στον Ι.Ν. Αγίου Ευσταθίου Σελακάνου Ιεράπετρας ο Μητροπολίτης Κύριλλος

Mε ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέσθηκε το απόγευμα της Κυριακής 19 Σεπτεμβρίου 2021 η Ακολουθία του Μεγάλου πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού της εορτής της μνήμης του Αγίου Ευσταθίου στον ομώνυμο Ιερό Ναό του Σελακάνου της Ενορίας Χριστού Ιεράπετρας.

Στην ακολουθία, που τελέσθηκε στον αύλειο χώρο του πανηγυρίζοντος ναού, χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Kύριλλος, ο οποίος ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον βίο του στρατιωτικού αγίου και της αγίας οικογένειάς του, τονίζοντας την σταθερότητα της πίστης και την ιώβεια υπομονή του αγίου Μάρτυρος Ευσταθίου. Επίσης αναφέρθηκε στη θαυμαστή κλήση που δέχθηκε από τον Θεό, όταν είδε ένα υπερμεγέθη ελάφι, το οποίο άρχισε να το κυνηγά και είδε ότι ανάμεσα στα μεγάλα κέρατά του έφερε έναν λαμπερό σταυρό, με τη μορφή εσταυρωμένου Χριστού, ακούοντας τη φωνή Του: «Πλακίδα γιατί με διώκεις; Εγώ είμαι ο Χριστός, τον Οποίο τιμάς με τις αρετές σου, αλλά δε με γνωρίζεις!».

Όπως υπογράμμισε ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Kύριλλος, ο μέχρι τότε ανώτερος στρατιωτικός του ρωμαϊκού στρατού Πλακίδας μεταστράφηκε σε Χριστιανό και βαπτίσθηκε μαζί με την οικογένειά του Χριστιανός. Μετονομάσθηκε σε Ευστάθιο και υπέμεινε ως δεύτερος Ιώβ πολλές δοκιμασίες και τελικά στα χρόνια του ειδωλολάτρη αυτοκράτορα Αδριανού μαρτύρησε για την πίστη του στον Χριστό ο ίδιος, η σύζυγός του Αγία Θεοπίστη και τα δύο παιδιά τους Αγάπιος και Θεόπιστος.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος παρότρυνε να παρακαλέσουμε όλοι τον Άγιο Μεγαλομάρτυρα Ευστάθιο να παραμείνομε εδραίοι και σταθεροί στην πίστη μας στον Χριστό και στις αξίες και στις παραδόσεις των προπατόρων, να μην απελπιζόμαστε αλλά με καρτερία να υπομένομε τις δοκιμασίες της ζωής και να μεσιτεύσει στον θεράποντα Ιατρό των ψυχών και των σωμάτων, Κύριό μας Ι. Χριστό, η ανθρωπότητα γρήγορα να απαλλαγεί από την πανδημία του κορωνοϊού και η καθημερινή μας ζωή να επανέλθει στους κανονικούς ρυθμούς της.

Στον πανηγυρικό Εσπερινό της εορτής έλαβαν μέρος οι Αιδεσ/τοι Πρωτ. Σάββας Λιναρδάκης, Αρχιερατικός Επίτροπος της Β΄ Αρχιερατικής Περιφέρειας και Εφημέριος Ενορίας Παναγίας Ελεούσας Ιεράπετρας, Πρωτ. Γεώργιος Κανάρης, Εφημέριος Κεντρίου, π. Ελευθέριος Δαργάκης, Εφημέριος Μύρτου και π. Γεώργιος Μαυρογιαννάκης, Εφημέριος Χριστού, ενώ τους ύμνους απέδωσαν μελωδικότατα ο Πρωτοψάλτης και Δ/ντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως «Άγιος Ανδρέας ο Κρήτης» κ. Ιωάννης Αρώνης και ο Χριστιώτης Ιεροψάλτης κ. Γεώργιος Φανουράκης. Παρέστησαν πολλοί ευσεβείς χριστιανοί της περιοχής, μεταξύ των οποίων ήταν και ο Γραμματέας του Δημ. Συμβουλίου κ. Γεώργιος Αγγελάκης και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σελακάνου κ. Εμμανουήλ Δασκαλάκης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων