03/08/2021 03/08/2021 Στις 2 Αυγούστου η Εκκλησία μας τιμά το γεγονός της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ενδόξου Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου Στεφάνου και οι μελισσοκόμοι της Αρναίας τιμούν με μεγαλοπρέπεια τον Προστάτη τους Άγιο Στέφανο, στον ομώνυμο Ναό του στην έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου. Και για φέτος των Πανηγυρικών Ακολουθιών προέστη...
03 Αυγούστου, 2021 - 18:31
Τελευταία ενημέρωση: 03/08/2021 - 19:02

Ι.Μ. Ιερισσού: Οι μελισσοκόμοι της Αρναίας τίμησαν τον Προστάτη τους Άγιο Στέφανο

Διαδώστε:
Ι.Μ. Ιερισσού: Οι μελισσοκόμοι της Αρναίας τίμησαν τον Προστάτη τους Άγιο Στέφανο

Στις 2 Αυγούστου η Εκκλησία μας τιμά το γεγονός της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ενδόξου Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου Στεφάνου και οι μελισσοκόμοι της Αρναίας τιμούν με μεγαλοπρέπεια τον Προστάτη τους Άγιο Στέφανο, στον ομώνυμο Ναό του στην έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου.

Και για φέτος των Πανηγυρικών Ακολουθιών προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Θεόκλητος, πλαισιούμενος από τους Παν. Αρχιμ. π. Χρύσανθο Σαββίδη και π. Παΐσιο Σουλτανικά, τους Αιδ. Οικ. π. Κωνσταντίνο Αγούλα και π. Γεώργιο Τρικαλιώτη και τον Διάκονό του π. Αμφιλόχιο Χάϊτα.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος, αφού ερμήνευσε την ανάγκη της πρώτης Εκκλησίας να προβεί στην εκλογή Διακόνων για την εξυπηρέτηση του Λαού του Θεού, αναφέρθηκε στη βιοτή και στο διά λιθοβολισμού φοβερό μαρτύριο  του Στεφάνου. Κατόπιν αναφέρθηκε στην προτροπή του Μεγάλου Αποστόλου των Εθνών Παύλου προς τους μαθητές του και προς όλους τους χριστιανούς:”… Ἐν παντί συνιστῶντες ἑαυτούς ὡς Θεοῦ διάκονοι…” (Β΄ Κορ. στ’, 4 ), δηλαδή:”… Σε κάθε στιγμή της ζωής σας να συμπεριφέρεσθε έτσι, ώστε απ’ αυτό οι άλλοι να αντιλαμβάνονται ότι είστε διάκονοι του Θεού”!

Διάκονος του Θεού σημαίνει, είπε ο Σεβασμιώτατος, να ξέρεις να αγαπάς, να θέλεις να θυσιάζεσαι και να δέχεσαι τον άλλο όπως είναι, για να κερδίσεις τον αδελφό σου και να τον προσφέρεις στον Κύριο, τον Σωτήρα μας. Τα μεγάλα και τα υψηλά, κατά τον Κύριο, δεν βρίσκονται στα παλάτια και στα στέμματα, αλλά στην απλή εξυπηρέτηση και διακονία του αδελφού, δηλαδή στο λέντιο και στη λεκάνη της Μ.Πέμπτης το βράδυ, με τα οποία ο Κύριος έπλυνε και εσπόγγισε τα πόδια των Μαθητών Του!

Και κατέληξε ο Σεβασμιώτατος: “Για να είσαι Διάκονος του Θεού και των ανθρώπων, πρέπει να θέλης και να μπορής να αναδειχθής σε κάτι τέτοιο! Θέλω, σημαίνει φτάνω μέχρι και το μαρτύριο. Και μπορώ σημαίνει: ” …πάντα ισχύω εν τω ενδυναμούντι με Χριστώ“! Δηλαδή ” Τα πάντα τα κατορθώνω με τη δύναμη του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού” ( Φιλ. δ’ 12-14), κατά τον ουρανοβάμονα Παύλο. Αυτό σημαίνει Να ξέρης …να θέλης … και να μπορής να γίνης  Πρωτομάρτυρας και Αρχιδιάκονος του Χριστού, δηλαδή Στέφανος!

Ο Λαός της Αρναίας μαζί με τους μελισσοκόμους τίμησε τον Προστάτη του και προσήλθε στην Ευχαριστιακή Σύναξη με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο κ. Νικόλαο Αυγερινό. Στο τέλος της Ακολουθίας προσφέρθηκαν μέλι και καρύδια από τους μελισσάδες, όπως παραδοσιακά συνηθίζεται στον ευλογημένο τόπο μας,κατά την ημέρα του  Αγίου Στεφάνου του Μελισσά!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων