04/06/2021 04/06/2021 Η Γεραρά Βασιλική, Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, με απόφαση του σεπτού Καθηγουμένου της Γέροντος Εφραίμ στηρίζει εδώ και ένα χρόνο ουσιαστικώτατα το φιλάνθρωπο έργο του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου που εδράζεται στο Γηροκομείο της Ιεράς Μητροπόλεως στην Αρναία. Έτσι, μπορεί η Ιερά Μητρόπολη, και με τη βοήθεια...
04 Ιουνίου, 2021 - 11:42

Η Μητρόπολη Ιερισσού εύχεται υγεία στον γέροντα Εφραίμ

Διαδώστε:
Η Μητρόπολη Ιερισσού εύχεται υγεία στον γέροντα Εφραίμ

Η Γεραρά Βασιλική, Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, με απόφαση του σεπτού Καθηγουμένου της Γέροντος Εφραίμ στηρίζει εδώ και ένα χρόνο ουσιαστικώτατα το φιλάνθρωπο έργο του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου που εδράζεται στο Γηροκομείο της Ιεράς Μητροπόλεως στην Αρναία. Έτσι, μπορεί η Ιερά Μητρόπολη, και με τη βοήθεια των Ενοριών της, να στηρίζη κατά μήνα 300 και πλέον οικογένειες που έχουν ανάγκη και αδυνατούν να εξασφαλίσουν τα προς το ζην και μάλιστα κάτω από τα πλήγματα της φοβερής πανδημίας του κορωνoϊού και της δεινής κρίσεως που περνά η Χώρα μας και ολόκληρος ο κόσμος.

Με εντολή του Βατοπαιδινού Οσιωτάτου Ιερομονάχου π. Ευδοκίμου, η Ιερά Μητρόπολις παρέλαβε στις αρχές του Ιουνίου, για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο, 500 όρνιθες συνολικού βάρους ενός (1) τόνου και επιπλέον καταναλωτικά αγαθά βάρους πέντε (5) τόνων συνολικά. Ήτοι: 1.200 συσκευασίες φασόλια των 500 γραμμαρίων, 1.200 συσκευασίες φακές των 500 γραμμαρίων, 600 συσκευασίες ρύζι του 1 κιλού, 600 συσκευασίες ζάχαρη του 1 κιλού, 600 συσκευασίες αλεύρι του 1 κιλού, 600 συσκευασίες κριθαράκι των 500 γραμμαρίων, 816 συσκευασίες σπαγγετίνι των 500 γραμμαρίων, 192 συσκευασίες ζυμαρικών των 500 γραμμαρίων, 648 συσκευασίες κοφτό μακαρονάκι των 500 γραμμαρίων, 720 συσκευασίες τοματοπολτού των 500 γραμμαρίων και 600 συσκευασίες κρουασάν πραλίνα των 150 γραμμαρίων.

Η Ιερά Μητρόπολις Ιερισσού και ο Επίσκοπός της γεραίρουμε το φρόνημα του αρχοντομονάστηρου του Αγιωνύμου Όρους, που κλείζει η πολυτάλαντη προσωπικότητα του Καθηγουμένου του γέροντος Εφραίμ, που κατά τον Παύλο αναπληροί ποικιλοτρόπως τα υστερήματα των θλίψεων του Χριστού “εν τη σαρκί Του” (Κολ. Α΄ 24), υπέρ του σώματος Αυτού, δηλαδή του Κυρίου μας, δηλαδή της Εκκλησίας!

Η ευγνωμοσύνη των αναγκεμένων αδελφών μας της Χαλκιδικής και του Επισκόπου της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού και του υπ’ αυτόν Ιερού Κλήρου καθίσταται μεγίστη, γιατί “τετρωμένοι” από την αγάπη των Βατοπαιδινών, ύμνο και δοξολογία αναπέμπουν στην Παναγία την Παραμυθία του Μοναστηριού, την οποία ως κειμήλιο περίπυστο κατέχει στα σπλάγχνα της Αυτή η Αδελφότητα, παρακαλώντας Την να μεσιτεύει αόκνως υπέρ της υγείας του Γέροντος Εφραίμ που δοκιμάζεται από την πανδημία στον “Ευαγγελισμό”!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων