01/10/2022 01/10/2022 Το Λιμεναρχείο Ιερισσού μετέφερε από την Ιερά Μονή Χιλανδαρίου στον κεντρικό Μόλο της Ιερισσού την περίπτυστη Εικόνα ( πιστό αντίγραφο) της Παναγίας Τριχερούσης, η οποία αγιογραφήθηκε από το Ιερό Κελλίο Αγίου Νικολάου Μπουραζέρη Αγίου Όρους, το δε περίτεχνο προσκυνητάριό της από την Ξυλογλυπτική Ιωαννίνων των κ.κ. Χρήστου και Δημητρίου Καρατζά. Ο φιλόχριστος Λαός του Θεού...
01 Οκτωβρίου, 2022 - 16:50
Τελευταία ενημέρωση: 01/10/2022 - 17:43

Η περίπτυστη Εικόνα της Παναγίας Τριχερούσης από την Ιερά Μονή Χιλανδαρίου στην Ιερισσό

Διαδώστε:
Η περίπτυστη Εικόνα της Παναγίας Τριχερούσης από την Ιερά Μονή Χιλανδαρίου στην Ιερισσό

Το Λιμεναρχείο Ιερισσού μετέφερε από την Ιερά Μονή Χιλανδαρίου στον κεντρικό Μόλο της Ιερισσού την περίπτυστη Εικόνα ( πιστό αντίγραφο) της Παναγίας Τριχερούσης, η οποία αγιογραφήθηκε από το Ιερό Κελλίο Αγίου Νικολάου Μπουραζέρη Αγίου Όρους, το δε περίτεχνο προσκυνητάριό της από την Ξυλογλυπτική Ιωαννίνων των κ.κ. Χρήστου και Δημητρίου Καρατζά.

Ο φιλόχριστος Λαός του Θεού ανέμενε χθες την Κυρία Θεοτόκο με προεξάρχοντα τον εκπρόσωπο του Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιερισσού κ. Θεόκλητο, Παν. Αρχιμ. π. Δωρόθεο Ζέρβα, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο, τους Παν. Αρχιμ. π. Θεόκλητο Παρδάλη και π. Αμφιλόχιο Χάϊτα, τους Εφημερίους Ιερισσού Αιδ. Πρωτ. π. Βασίλειο Ανυφαντή, τον και καλό Εφημέριο της Ενορίας, και π. Μακάριο Ζωνάρα, τον Εφημέριο Ουρανουπόλεως Αιδ. π. Γεώργιο Κυριάκου και τους Διακόνους π. Ραφαήλ και π. Νικόδημο.

Παρέστη ο Μοναχός Μάξιμος Γέροντας Ιβηρίτης, ο οποίος μίλησε μετά το πέρας της Ακολουθίας με θέμα: “Το Μαρτύριο του Εθνοϊερομάρτυρος Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης“.

Τον Λαό του Θεού εκπροσώπησε ο Εντιμότατος Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος, ο Αντιδήμαρχος κ. Αλέκος Αντωνίου, ο Πρόεδρος του Αριστοτελείου Πνευματικού Κέντρου κ. Αστέριος Τζιτζιρίκας κ.α. Ακόμη παρέστησαν ο Λιμενάρχης Ιερισσού κ. Ευθύμιος Πέτρου, ο Διοικητής Λ.Σ. Ουρανουπόλεως κ. Χρήστος Παναγιωτίδης, ο Διοικητής Πυροσβεστικού Σταθμού Ιερισσού κ. Διαμαντής Ταραζ.

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων