21/05/2021 21/05/2021 Tην Πέμπτη 20η Μαΐου εόρτασε με κάθε μεγαλοπρέπεια η αρχοντική και παραδοσιακή Ουρανούπολη τους Προστάτες και Πολιούχους της αγίους ενδόξους Ισαποστόλους και Μεγάλους Θεοστέπτους Βασιλείς Κωνσταντίνο και Ελένη. Του πανηγυρικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού κ. Θεόκλητος πλαισιουμένος από τους Διακόνους του π. Θεόκλητο Παρδάλη και π. Αμφιλόχιο Χάιτα. Τον υπεδέχθη ο Εφημέριος της...
21 Μαΐου, 2021 - 15:39
Τελευταία ενημέρωση: 21/05/2021 - 15:27

«O Άγιος Κωνσταντίνος ύφανε το δεσμό μεταξύ Ρωμιοσύνης και Ορθοδοξίας»

Διαδώστε:
«O Άγιος Κωνσταντίνος ύφανε το δεσμό μεταξύ Ρωμιοσύνης και Ορθοδοξίας»

Tην Πέμπτη 20η Μαΐου εόρτασε με κάθε μεγαλοπρέπεια η αρχοντική και παραδοσιακή Ουρανούπολη τους Προστάτες και Πολιούχους της αγίους ενδόξους Ισαποστόλους και Μεγάλους Θεοστέπτους Βασιλείς Κωνσταντίνο και Ελένη.

Του πανηγυρικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού κ. Θεόκλητος πλαισιουμένος από τους Διακόνους του π. Θεόκλητο Παρδάλη και π. Αμφιλόχιο Χάιτα. Τον υπεδέχθη ο Εφημέριος της Ενορίας Αιδ. π. Γεώργιος Κυριάκου, οι Παν. Αρχιμ. π. Βαρθολομαίος Χατζόγλου ο και Αρχιερατικός Επίτροπος της Β΄ Αρχιερατικής Περιφερείας Ιερισσού και Ουρανουπόλεως, π. Παίσιος Σουλτανικάς, π. Μελέτιος Τσόγκας και οι Αιδ. Πρωτ. π. Βασίλειος Ανυφαντής και π. Μακάριος Ζωνάρας.

Παρέστησαν εκ μέρους των Τοπικών Αρχών ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κ. Μιχαήλ Λεμονιάδης, η πρόεδρος των Νέων Ρόδων κ. Σοφία Ισαακίδου, ο Λιμενάρχης Ιερισσού κ. Χρήστος Παναγιωτίδης και ο Άρχων Οφφικιάλιος των Πατριαρχείων κ. Ανέστης Αρνόπουλος, ενώ το Ιερό Αναλόγιο τίμησε, πέραν των τοπικών ιεροψαλτών και ο καλλικέλαδος Πρωτοψάλτης του Πρωτάτου των Καρυών π. Ιάκωβος ο Αγιορείτης.

Τον λόγον εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Θεόκλητος, αναφέρθηκε εκτενώς στο έργο και τις ευεργεσίες του Μεγάλου Κωνσταντίνου στην Αυτοκρατορία του και την Αγία μας Εκκλησία.

Ο Μητροπολίτης κατέληξε τον λόγο του ως εξής: «Ο Κωνσταντίνος ο Μέγας υπήρξε ο πρώτος Αυτοκράτορας του Δυτικού και του Ανατολικού Ρωμαϊκού Κράτους! Είναι ο αδιαμφισβήτητος Ρωμαίος Αυτοκράτορας στη λάρνακα του οποίου στηρίζεται η αείποτε Ρωμηοσύνη, κατά τον π. Ιωάννη Ρωμανίδη. Αυτός ύφανε τον άρρηκτο δεσμό Ρωμηοσύνης και Ορθοδοξίας! Έπλασε την Ελληνορθόδοξη ταυτότητα, το υφαντό το πολύτιμο της Ρωμαίικης Χριστιανοσύνης που μέχρι σήμερα απαρτίζει την ιδιοπροσωπία του Γένους των Ελλήνων, του Γένους των Ρωμηών, με βιγλάτορα το ταπεινό αλλά αειφεγγές Φανάρι! Αλλοίμονο σε όσους διανοηθούν να διαταράξουν αυτήν την ενότητα, αυτόν τον άρρηκτο δεσμό! Βυσσοδομούν και μόνο με τη σκέψη τους αυτή εναντίον του Γένους, γιατί καταργούν συνειδητά την υπόστασή του!»

Παρακολουθήστε:

Δείτε φωτογραφίες: 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων