25/03/2023 25/03/2023 Το Γυμνάσιο Αρναίας με μία πολυφροντισμένη εκδήλωση εόρτασε την 25η Μαρτίου του σωτήριου για τον Ελληνισμό έτους, 1821. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο Αριστοτέλειο Πνευματικό Κέντρο Αρναίας φέροντας τον τίτλο «25Η ΜΑΡΤΙΟΥ 1821, ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ». Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού κ. Θεόκλητος, ο Αντιδήμαρχος κ. Νικόλαος Αυγερινός, η Περιφερειακή...
25 Μαρτίου, 2023 - 15:14
Τελευταία ενημέρωση: 25/03/2023 - 14:50

Ο Μητροπολίτης Ιερισσού στην εκδήλωση για την 25η Μαρτίου του Γυμνασίου Αρναίας

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Ιερισσού στην εκδήλωση για την 25η Μαρτίου του Γυμνασίου Αρναίας

Το Γυμνάσιο Αρναίας με μία πολυφροντισμένη εκδήλωση εόρτασε την 25η Μαρτίου του σωτήριου για τον Ελληνισμό έτους, 1821. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο Αριστοτέλειο Πνευματικό Κέντρο Αρναίας φέροντας τον τίτλο «25Η ΜΑΡΤΙΟΥ 1821, ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ».

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού κ. Θεόκλητος, ο Αντιδήμαρχος κ. Νικόλαος Αυγερινός, η Περιφερειακή Σύμβουλος κα Κατερίνα Ζωγράφου, ο Διευθυντής του Γυμνασίου κ. Μάρκος Κοσμάς, πλαισιούμενος από τον Σύλλογο Διδασκόντων του Γυμνασίου, ο τέως Διευθυντής του Σχολείου κ. Αντώνιος Κύρκος, όλα τα παιδιά του Σχολείου, αγόρια και κορίτσια, και πολλοί γονείς.

Η κεντρική ιδέα της εκδήλωσης ήταν το “λόγιο” του εθνικού ποιητή, Διονυσίου Σολωμού,

«Πάντα ανοιχτά

πάντα άγρυπνα

τα μάτια

της ψυχής μας»!

Ψυχή της γιορτής ήταν η φιλόλογος καθηγήτρια κα Ακυλίνα Βουρνίτη, θυγατέρα του Κληρικού της Ιεράς Μητρόπολης Αιδ. Πρωτ. π. Αθανασίου Βουρνίτη. “Πάντα ευρηματική, δραστήρια, με σεβασμό στον λόγο και την ιστορία, με αμέτρητη αγάπη στους μαθητές-παιδιά της και κυρίως με πολλή, πολλή αφοσίωση στην Παράδοση του Τόπου, δηλαδή της Ρωμιοσύνης και της Εκκλησίας, δηλαδή της Ορθοδοξίας. Απολαύσαμε τη δύναμη με την οποία τη λατρεύουν τα παιδιά και βρήκαμε στη ματιά της τον σπινθηροβόλο εκείνον αέρα της νιότης που ξέρει να μαγνητίζει και να «πυρπολεί» τη μαθητιώσα νεολαία”, όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου της Μητρόπολης.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε παραδοσιακά και σύγχρονα τραγούδια για το ’21, από τη Χορωδία του Σχολείου υπό τη διεύθυνση του καθηγητού μουσικής κ. Γεωργίου Καραμήτρου, δρώμενο που αναφερόταν στο χρονικό της πανσθενουργού Ελληνικής Επαναστάσεως, θεατρική παράσταση με θέμα «Να ζει το Μεσολόγγι», μουσικό δρώμενο με αναφορά στην “Έξοδο” της ιεράς Πόλεως των Ελεύθερων Πολιορκημένων, καθώς και παραδοσιακούς χορούς με επίκεντρο τη Χαλκιδική, αναφερόμενους στη λεβεντιά του ’21, που επιμελήθηκε η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής κα Άννα Πλιάκου.

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων