03/08/2020 03/08/2020 Ήταν πραγματικά μεγάλη ευλογία, με την έναρξη του Δεκαπενταυγούστου, ο ερχομός της εικόνας της Παναγίας της Χαλκιδικιώτισσας στην Ιερά Μονή του Αγίου Κοσμά στην Αρναία της Χαλκιδικής, όπως αναφέρουν οι πατέρες στην επίσημη ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου. Την εικόνα υποδέχθηκε χθες, Κυριακή 2 Αυγούστου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους...
03 Αυγούστου, 2020 - 17:14
Τελευταία ενημέρωση: 03/08/2020 - 16:51

Στην Αρναία υποδέχθηκαν την Παναγία τη Χαλκιδικιώτισσα

Διαδώστε:
Στην Αρναία υποδέχθηκαν την Παναγία τη Χαλκιδικιώτισσα

Ήταν πραγματικά μεγάλη ευλογία, με την έναρξη του Δεκαπενταυγούστου, ο ερχομός της εικόνας της Παναγίας της Χαλκιδικιώτισσας στην Ιερά Μονή του Αγίου Κοσμά στην Αρναία της Χαλκιδικής, όπως αναφέρουν οι πατέρες στην επίσημη ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου.

Την εικόνα υποδέχθηκε χθες, Κυριακή 2 Αυγούστου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος πλαισιούμενος από τον Πνευματικό της Ιεράς Μονής και Ιεροκήρυκα Παν. Αρχιμ. π. Χρυσόστομο Μαιδώνη, τον Παν. Αρχιμ. π. Παίσιο Σουλτανικά, τον Αιδ. Οικ. π. Κωνσταντίνο Αγούλα, τους Διακόνους π. Κωνσταντίνο Ισαακίδη και π. Θεόκλητο Παρδάλη, τις αδελφές της Ιεράς Μονής, τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητος Αρναίας κ. Αγαπητό Κιάτο, την Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβαθμίου Εκπαιδεύσεως Δήμου Αριστοτέλη, Ευγενία Γιαννούση, και πλήθος χριστιανών.

Τοποθετήθηκε εντός του Ναού της Μονής και τελέσθηκε ο Εσπερινός, η Μεγάλη Παράκλησις και ακολούθησε Ιερά Αγρυπνία. Στην μικρή προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος, ανταπαντώντας στην παρουσίαση της Αγίας Εικόνος από τον π. Χρυσόστομο, ευχήθηκε η Παναγία η Χαλκιδικιώτισσα να αποβή το ευήκοο ούς στα αιτήματα των χριστιανών που θα προσκυνούν τη Χάρη Της και επιπλέον η ισχυρά παρηγορία του Λαού μας, καθότι ως Παντάνασσα αποβαίνει η Παράκλησις της Εκκλησίας, δηλαδή, Εκείνη που αποδέχεται τα αιτήματά μας και παρηγορεί παντοιοτρόπος τον ψυχισμό μας.

Είναι η πρώτη εικόνα που αγιογραφείται και παριστά την έλευση της Θεοτόκου στην Χαλκιδική, σύμφωνα με την ζωντανή παράδοση που υπάρχει στο Άγιον Όρος. Είναι εμπνευσμένη από την παράσταση που υπάρχει στην Ιερά Μονή Ιβήρων, όπου κατά την αρχαιότητα ήταν ο λιμήν του Κλήμεντος. Εκεί ήλθε η Παναγία με τον Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο και δίδαξαν την πίστη του Χριστού στους Αθωνίτες, που τους υποδέχθηκαν.

Η πίστη του Χριστού στη Χαλκιδική ήλθε πρώτα από την Κυρία Θεοτόκο γύρω στο 40 μ.Χ. και μετά από τον Απ. Παύλο το 50 μ. Χ.

Η Χαλκιδική της Μακεδονίας είναι ο μόνος τόπος της Ελλάδος που επισκέφθηκε η Παναγία και αυτό αποτελεί μεγάλη ευλογία και ευθύνη.

Οι Χαλκιδικιώτες ανταποκρίθηκαν στην αγάπη της Παναγίας και της αφιέρωσαν ολόκληρο τον Άθωνα και πλήθος Μοναστηριών, Ναών και Παρεκκλησίων. Πολλές οι θαυματουργές εικόνες της στη Χαλκιδική και πολλά τα θαύματα κυρίως της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου.

Την εικόνα αγιογράφησαν ο Μεθόδιος και η Ειρήνη από την Ιερισσό και την Παράκληση της συνέταξε ο Υμνογράφος κ. Χαράλαμπος Μπούσιας.

Η εικόνα θα εορτάζει στις 2 Ιουλίου κατά την εορτή της Καταθέσεως της τιμίας Εσθήτος της Θεοτόκου.

Παρακαλούμε την Παναγία τη Χαλκιδικιώτισσα, να προστατεύει τον τόπο μας, τις οικογένειες, τα παιδιά μας, τους ανήμπορους.

Παρακαλούμε την Παναγία τη Χαλκιδικιώτισσα, να οδηγεί τον ευσεβή Ορθόδοξο λαό μας σε μετάνοια, ταπείνωση, αγάπη, πίστη, και υπομονή.

Παρακαλούμε την Παναγία τη Χαλκιδικιώτισσα, να μας προστατεύει σ’ αυτή τη ζωή και να μας έχει μαζί με τον Υιό της και στην αιωνιότητα!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων