06/05/2021 06/05/2021 Την Τρίτη του Πάσχα του 1821 τετρακόσιοι (400) μάρτυρες Ιερισσιώτες, λεβέντες στο σώμα και στην ψυχή, προσέφεραν αντίδωρο τίμιο το αίμα τους στον Μπαιράμ Πασά για να ποτιστή το δέντρο της λευτεριάς που μόλις είχε βλαστήσει στην κακοτράχαλη, αλλά πανέμορφη χώρα μας. Γι’ αυτό και παρά τις γνωστές απαγορεύσεις λόγω κορωνοϊού, την Τρίτη του Πάσχα...
06 Μαΐου, 2021 - 12:49
Τελευταία ενημέρωση: 06/05/2021 - 12:28

Στον τόπο που μαρτύρησαν 400 Ιερισσιώτες το Πάσχα του 1821

Διαδώστε:
Στον τόπο που μαρτύρησαν 400 Ιερισσιώτες το Πάσχα του 1821

Την Τρίτη του Πάσχα του 1821 τετρακόσιοι (400) μάρτυρες Ιερισσιώτες, λεβέντες στο σώμα και στην ψυχή, προσέφεραν αντίδωρο τίμιο το αίμα τους στον Μπαιράμ Πασά για να ποτιστή το δέντρο της λευτεριάς που μόλις είχε βλαστήσει στην κακοτράχαλη, αλλά πανέμορφη χώρα μας.

Γι’ αυτό και παρά τις γνωστές απαγορεύσεις λόγω κορωνοϊού, την Τρίτη του Πάσχα του 2021, τη Λαμπροτρίτη του Λαού και Τρίτη της Διακαινησίμου για την Εκκλησία μας, προσήλθαν στον χώρο-βωμό του Μαρτυρίου, το Μαύρο Αλώνι της Ιερισσού, κατόπιν συνεννοήσεως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού κ. Θεόκλητος με τη συνοδεία του – τον Γεν. Αρχιερατικό Επίτροπο Παν. Αρχιμ. π. Δωρόθεο Ζέρβα, τους Αιδ. Πρωτ. π. Βασίλειο Ανυφαντή και π. Μακάριο Ζωνάρα και τον Διάκονον π. Αμφιλόχιο Χάιτα-, ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στυλιανός Βαλιάνος, ο Αντιδήμαρχος κ. Αλέξιος Αντωνίου, ο Πρόεδρος της Ιερισσού κ. Βασίλειος Καλαιτζής, η Τοπική Σύμβουλος και Πρόεδρος του Συλλόγου Περιβάλλοντος κα Ειρήνη Μάρκου και λιγοστός Λαός, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Αναπέμφηθηκε μπροστά από το μνημείο των πεσόντων Επιμνημόσυνη Δέηση, ακολούθησε προσκύνημα στο σημείο που εκκινεί ο καγκελευτός Ιερισσιώτικός χορός που αναπαριστά αυθεντικά τη θυσία και κατατέθηκε εκ μέρους του Δημάρχου ο νενομισμένος Στέφανος προς τιμήν τους.

Ραντεβού έδωσαν ο κ. Δήμαρχος και ο Σεβασμιώτατος το Σεπτέμβριο του 2021 για να τιμήσουν μαζί Εκκλησία και Πολιτεία τον ξεσηκωμό-Παλιγγενεσία της Ρωμηοσύνης, του Γένους των Ελλήνων, που φέτος κλείνει διακόσια χρόνια ελεύθερης πορείας και ζωής, με μεγαλοπρεπείς πολιτιστικές εκδηλώσεις μνήμης και τιμής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων