16/06/2021 18/06/2021 Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Σεβ. Μητροπολίτη Ιερισσού κ. Θεόκλητο πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Βλάσης την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021. Ο Σεβασμιώτατος υποδέχθηκε εγκάρδια το πνευματικό του τέκνο, με τον οποίο τον συνδέει προσωπική φιλία, καθότι και με τον ίδιο και με την οικογένειά του στην Τρίπολη έχουν στενές οικογενειακές σχέσεις. Ο κ. Βλάσης ξεναγήθηκε στην Ιερά Μητρόπολη από...
16 Ιουνίου, 2021 - 17:14
Τελευταία ενημέρωση: 18/06/2021 - 8:34

Συνάντηση του Υφυπουργού με τον πνευματικό πατέρα του

Διαδώστε:
Συνάντηση του Υφυπουργού με τον πνευματικό πατέρα του

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Σεβ. Μητροπολίτη Ιερισσού κ. Θεόκλητο πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Βλάσης την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021. Ο Σεβασμιώτατος υποδέχθηκε εγκάρδια το πνευματικό του τέκνο, με τον οποίο τον συνδέει προσωπική φιλία, καθότι και με τον ίδιο και με την οικογένειά του στην Τρίπολη έχουν στενές οικογενειακές σχέσεις.

Ο κ. Βλάσης ξεναγήθηκε στην Ιερά Μητρόπολη από τον Σεβασμιώτατο, ο οποίος τον ενημέρωσε για το έργο που επιτελείται σε διοικητικό και πνευματικό επίπεδο και συζήτησαν εκτενώς τα τρέχοντα εκκλησιαστικά, πνευματικά και εθνικά θέματα.

Να σημειωθεί ότι ο Υφυπουργός Εξωτερικών παρέστη εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση στην αλλαγή της Ιεράς Επιστασίας του Αγίου Όρους στις Καρυές που έλαβε χώρα τη Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021 και ανέλαβε Πρωτεπιστάτης ο Ιερομόναχος Γέρων Γεώργιος Βατοπαιδινός, με τον οποίο ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιερισσού κ. Θεόκλητος επικοινώνησε ευχόμενος άριστη και θεάρεστη διακονία.

 

 

Το Άγιον Όρος στο επίκεντρο της συνάντησης Βλάση-Τζιτζικώστα

Κατά την επιστροφή του από το Άγιον Όρος ο κ. Βλάσης συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, με τον οποίο συζήτησαν την πρόοδο των εργασιών στο οδικό δίκτυο του Αγίου Όρους, μετά τις περυσινές καταστροφές που προκλήθηκαν από έντονα καιρικά φαινόμενα.

 

 

Επίσης, συζήτησαν και για τις συνέργειες μεταξύ Υπουργείου Εξωτερικών και Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε θέματα Απόδημου Ελληνισμού.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την παραμονή του στο Άγιον Όρος ο κ. Βλάσης πραγματοποίησε σειρά επισκέψεων σε διάφορες Μονές.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών επισκέφτηκε Μονές στο Άγιον Όρος

Σε Μονές του Αγίου Όρους ο Υφυπουργός Εξωτερικών Κ. Βλάσης

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων