24/05/2019 24/05/2019 Τι μπορούν να κατορθώσουν τα νιάτα της Εκκλησίας, το απέδειξε η μεγαλειώδης Εορτή Νεολαίας που πραγματοποίησε στο Μεγάλο Θέατρο Πέτρας, η Ιερά Μητρόπολη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως την περασμένη Κυριακή το απόγευμα.Οι κερκίδες του θεάτρου γεμάτες από θεατές που ξεπέρασαν τους 4000 σε πλήθος, χωρίς να περιλαμβάνονται οι συντελεστές και το εθελοντικό προσωπικό, που διακονούσε...
24 Μαΐου, 2019 - 17:24
Τελευταία ενημέρωση: 24/05/2019 - 18:13

Ο “απόηχος” της Μεγάλης εκδήλωσης Νεολαίας στη Μητρ. Ιλίου

Διαδώστε:
Ο “απόηχος” της Μεγάλης εκδήλωσης Νεολαίας στη Μητρ. Ιλίου

Τι μπορούν να κατορθώσουν τα νιάτα της Εκκλησίας, το απέδειξε η μεγαλειώδης Εορτή Νεολαίας που πραγματοποίησε στο Μεγάλο Θέατρο Πέτρας, η Ιερά Μητρόπολη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως την περασμένη Κυριακή το απόγευμα.Οι κερκίδες του θεάτρου γεμάτες από θεατές που ξεπέρασαν τους 4000 σε πλήθος, χωρίς να περιλαμβάνονται οι συντελεστές και το εθελοντικό προσωπικό, που διακονούσε στο όμορφο αυτό πανηγύρι.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με τους χαιρετισμούς του Διευθυντού Γραφείου Νεότητος π. Ιωαννικίου Γιαννόπουλου, Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως και του Δημάρχου Πετρουπόλεως κ. Ευαγγέλου Σίμου, ο οποίος και φιλοξένησε την εκδήλωση στο χώρο του θεάτρου.
Ακολούθησε ο ενθουσιώδης χαιρετισμός του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου κ. Νικοδήμου Αθανασίου, Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως, ο οποίος παρομοιάζοντας την καλλιέργεια της νεολαίας από την Εκκλησία με την σμίλευση της πέτρας για την κατασκευή του θεάτρου, ώστε να μεταβληθεί σε χώρο πολιτισμού, συνεχάρη και ευχαρίστησε τους παρόντες και όσους συνέβαλλαν στην εκδήλωση.
Κατόπιν κάλεσε στο βήμα τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιλίου κ.κ. ΑΘΗΝΑΓΟΡΑ, ο οποίος έπειτα από μία σύντομη και εμπνευσμένη εισήγηση βράβευσε με τον Μεγάλο Σταυρό του Αγίου Βλασίου, τον Αξιότιμο Δωρητή και Ευεργέτη κ. Αθανάσιο Μαρτίνο, Εφοπλιστή.
Την παρουσίαση της εορτής ανέλαβαν η Ελένη Λιντζαροπούλου και ο Πασχάλης Μερμιγκάκης.
Ακολούθησαν τα χορευτικά συγκροτήματα των Ιερών Ναών Αγίας Τριάδος Πετρουπόλεως και Αγίου Διονυσίου Αχαρνών με χορούς από τη Θράκη και τη Βοιωτία, το Μουσικό Σύνολο Εγχόρδων του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Φυλής και η καταπληκτική ομάδα Νοηματικής του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Πετρουπόλεως, που μας παρουσίασε στη γλώσσα της Νοηματικής τρία τραγούδια (Ποια Προσευχή, Λόγια Σιωπής, Απόγευμα στο Δένδρο) μας χειροκρότησε και μας έδειξε την αγάπη της στην σιωπηρή, αλλά εκφραστική γλώσσα των νοημάτων.
Ο Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος Πετρουπόλεως στη συνέχεια με τον ταλαντούχο ηθοποιό και σκηνοθέτη κ. Κωνσταντίνο Τζαφέρη, ανέβασε στη θεατρική σκηνή το «Παραμύθι χωρίς Όνομα» σε διασκευή του Ιακώβου Καμπανέλλη με την συμμετοχή 90 παιδιών. Στο θεατρικό συμμετείχε και η παιδική χορωδία του Ιερού Ναού με μαέστρο την εκπληκτική κυρία Κωσταγιαννακοπούλου Μαρία.
Συγκίνηση γέμισε την καρδιά όλων το σύντομο καλλιτεχνικό βίντεο που προβλήθηκε κατόπιν, με τίτλο «9 χρόνια πέρασαν», με την πορεία και τη δράση του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Αθηναγόρου, από την ημέρα της ενθρονίσεώς του το 2010 μέχρι σήμερα.
Την εορτή έκλεισε ο Σεβασμιώτατος με ωραίο λόγο, πολλές ευχές και με ευχαριστίες στους συντελεστές. Μοίρασε λουλούδια σε όλα τα παιδιά και παρέδωσε τα κύπελλα του Αθλητικού Πρωταθλήματος στον π. Δημήτριο Παναγακόπουλο για να τα προσφέρει στους νικητές.
Με την παρουσία του τίμησε τους ιθύνοντες ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Πολύκαρπος Μπόγρης, Γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής επί της Χριστιανικής Αγωγής Νεότητος. Παρευρέθηκαν στην Μεγάλη Εορτή Νεολαίας οι Δήμαρχοι όλων των περιοχών της Μητροπολιτικής Περιφέρειας, Δημοτικοί Σύμβουλοι και πολιτικοί άρχοντες.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της εν λόγω Μητρόπολης, “Ευγνωμοσύνη οφείλουμε ακόμη σε εκείνους που προσέφεραν κόπο και χρόνο στην καλή οργάνωση και διεξαγωγή της εορτής: στον π. Δημήτριο Παναγακόπουλο, Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Φυλής & υπεύθυνο του Αθλητικού Τμήματος του Γραφείου Νεότητος, στον π. Σπυρίδωνα Αργύρη υπεύθυνο Νεότητος του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Πετρουπόλεως και βασικό συντελεστή της Εκδήλωσης, στον π. Ρωμανό Νερουτσόπουλο από τον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Ιλίου, στον π. Γεώργιο Βασιλείου Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αγίας Βαρβάρας Ιλίου, στον π. Ιωάννη Ράπτη Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αγίου Βλασίου Αχαρνών, στον π. Κωνσταντίνο Κασό από τον Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού Πετρουπόλεως, στον π. Φανούριο Μπριλή από τον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Άνω Λιοσίων και στον π. Κωνσταντίνο Λαμπρόπουλο από τον Ιερό Ναό Αγίων Μυροφόρων Κάτω Αχαρνών. Η Μεγάλη Εορτή ολοκληρώθηκε με μια σκέψη στο νου και την καρδιά όλων: «… και του χρόνου πάλι εδώ…». Σας ευχαριστούμε όλους”.

Φώτο: Βαγγέλης Καρπαθάκης

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων