15/09/2021 15/09/2021 Στον Ι.Ν. Υψώσεως Τιμίου Σταυρού στο Περιστέρι τέλεσε την πανηγυρική Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας, τοποτηρητής της χηρεύουσας Ι.Μ. Περιστερίου. Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην προσκύνηση του Τιμίου Σταυρού και στην ερώτηση που πρέπει να θέσουμε στον εαυτό μας, ως προς το τι σημαίνει ο Τίμιος Σταυρός στη ζωή μας....
15 Σεπτεμβρίου, 2021 - 17:45
Τελευταία ενημέρωση: 15/09/2021 - 17:46

Ο Μητροπολίτης Ιλίου στον Τίμιο Σταυρό Περιστερίου (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Ιλίου στον Τίμιο Σταυρό Περιστερίου (ΦΩΤΟ)

Στον Ι.Ν. Υψώσεως Τιμίου Σταυρού στο Περιστέρι τέλεσε την πανηγυρική Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας, τοποτηρητής της χηρεύουσας Ι.Μ. Περιστερίου.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην προσκύνηση του Τιμίου Σταυρού και στην ερώτηση που πρέπει να θέσουμε στον εαυτό μας, ως προς το τι σημαίνει ο Τίμιος Σταυρός στη ζωή μας. Ξεκινώντας από το τροπάριο «Ὁ διὰ βρώσεως τοῦ ξύλου, τῷ γένει προσγενόμενος θάνατος, διὰ Σταυροῦ κατήργηται σήμερον», ανέδειξε τη συσχέτιση του ξύλου (=δέντρου) από το οποίο έφαγαν οι Πρωτόπλαστοι και του ξύλου του Τιμίου Σταυρού. Διά του καρπού του ενός ξύλου επήλθε ο θάνατος στη ζωή του ανθρώπου, ενώ διά του ξύλου του Σταυρού, καταργήθηκε ο θάνατος. Η τοποθέτηση του Τιμίου Σταυρού στο κέντρο του ναού μάς δείχνει την ελπίδα! Το ξύλο του Σταυρού είναι εκείνο το δέντρο, που από τη γεύση του «καρπού» του θα νικήσουμε τον θάνατο. Επάνω στον Σταυρό βρίσκεται «κρεμαμένη η ζωή ημών». Ειδικά σε δύσκολες περιόδους, ασθένειας και πανδημίας, είναι εμφανές ότι μόνο ο Εσταυρωμένος Χριστός είναι εκείνος που δίνει την ελπίδα και το νόημα και τη λύτρωση, γιατί με τον θάνατό Του και την Ανάστασή Του, άνοιξε το δρόμο μας προς τη Ζωή.

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων