13/06/2019 13/06/2019 Με επιτυχία έλαβε χώρα χθες η παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο «Ονομάζομαι Γεώργιος Μεταλληνός» (εκδόσεις «Πορφύρα») στον ιερό ναό Αγίας Τριάδος Πετρουπόλεως της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου. Αρχικά ο Προϊστάμενος του εν λόγω καλαίσθητου ναού π. Γερμανός Γκίκας καλωσόρισε τον π. Γεώργιο Μεταλληνό καθώς και τους συγγραφείς του βιογραφικού βιβλίου, Αντώνη Μακατούνη και Κώστα Παππά. Στη...
13 Ιουνίου, 2019 - 19:51
Τελευταία ενημέρωση: 13/06/2019 - 21:02

Ο π. Γεώργιος Μεταλληνός στο επίκεντρο στην Πετρούπολη

Διαδώστε:
Ο π. Γεώργιος Μεταλληνός στο επίκεντρο στην Πετρούπολη

Με επιτυχία έλαβε χώρα χθες η παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο «Ονομάζομαι Γεώργιος Μεταλληνός» (εκδόσεις «Πορφύρα») στον ιερό ναό Αγίας Τριάδος Πετρουπόλεως της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου.

Αρχικά ο Προϊστάμενος του εν λόγω καλαίσθητου ναού π. Γερμανός Γκίκας καλωσόρισε τον π. Γεώργιο Μεταλληνό καθώς και τους συγγραφείς του βιογραφικού βιβλίου, Αντώνη Μακατούνη και Κώστα Παππά. Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο Κώστας Παππάς ο οποίος συντόνισε ιδανικά και την παρουσίαση- συζήτηση. Αρχικά αναφέρθηκε σε κάποιους στίχους από το μεγάλο Γιώργο Σεφέρη λέγοντας «Η μνήμη όπου και να την αγγίξεις πονεί» υπογραμμίζοντας παράλληλα την πρόκληση που είναι για όλους η επίκληση του παρελθόντος, ενώ συνεχίζοντας επισήμανε την καθαρότητα του χαρακτήρα του π. Γεωργίου Μεταλληνού και τη συνέπεια του σε όσα πρεσβεύει. Καταλήγοντας δεν παρέλειψε να τον ευχαριστήσει για την εμπιστοσύνη του στους δύο συγγραφείς.

Αμέσως μετά τη «σκυτάλη» έλαβε ο Αντώνης Μακατούνης ο οποίος αναφέρθηκε στην «αδαμάντινη» προσωπικότητα του παπα-Γιώργη και τη μεγάλη συνεισφορά του στην εκκλησία αλλά και το παράδειγμα του στην ελληνική κοινωνία.

Κορυφαία στιγμή της βραδιάς ήταν όταν μίλησε ο π. Γεώργιος Μεταλληνός ο οποίος συγκίνησε ιδιαίτερα τους παρευρισκομένους όταν αναφέρθηκε στα μοναδικά βιώματά του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (σ.σ. Γερμανία). Κάνοντας μία κατάθεση ψυχής γνωστοποίησε άγνωστες πτυχές του βίου του (που αναφέρονται στο βιβλίο) καθηλώνοντας για μία ολόκληρη ώρα το κοινό.

Η όμορφη βραδιά συνεχίστηκε με τον δραστήριο εφημέριο του ναού π. Σπυρίδωνα Αργύρη ο οποίος ευχαρίστησε τον π. Γεώργιο αλλά και τους συγγραφείς για την παρουσίαση του βιβλίου «Ονομάζομαι Γεώργιος Μεταλληνός».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον π. Γεώργιο και τους συγγραφείς να υπογράφουν βιβλία τους στο φιλαναγνωστικό κοινό.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων